Miljö ombyte

image51
Nu åker jag till ramsele i några dagar. Så här såg det ut sist jag va dit, hoppas det är vår där också.
Ska tok mysa med tjejerna och det kanske blir en ridtur eller fler.

Tv kväll

image50
Har tillbringat kvällen med min stora idol, han är bara så fantastisk i sitt ledarskap. Det är bara att se och lära efter bästa förmåga.
Annars har dagen varit hektisk, möte på jobbet i morse, lite prat med ST om hundar och skott räddhet. Sen till hundenshus för mental utredning på Liza, det gick bra för henne. Hon behöver stärka sitt självförtroende, få ett bra beteende mot andra hundar och mycket socialträning, a peace of cake. HAHAHA!

Lite kramar & mys

image49Det ger faktiskt energi och det smakar mer, jag har haft trevligt sällskap som jag i dag känner att där på den där armen skulle jag kunna ligga och mysa läääänge. Det va jätte länge sen jag kännde så och det är ju lite skrämmande också. Man kan ju bli sårad? Eller so what! Lev nu i morron är en annan dag. KRAAAM!!!

Skräck!

image47
Ja Bruttan är ju Bruttan och då måste det ju hända saker som förmodligen aldrig händer andra, känns det som i alla fall. Va och red i dag, Bruttan springer alltid med då. Vi rider runt en sjö som är lika stor som sidsjön ungefär. För någon vecka sedan så plurrade bruttan där och jag i min enfald trodde inte hon skulle gå dit ner någe mer. Känner jag inte min hund???  När vi va på väg tillbaka till stallet så vänder hästen huvudet och tittar ut mot sjön, hästen har alltid full koll på Bruttan. I samma veva säger rid kompisen -Shit hon är på sjön och isen som är så tunn! Jag kännde skräcken och hela magen knöt sig, jag sa till kompisen att hon fick titta efter henne, jag kunde inte se på min galning till hund, jag föreställde mig hur hon gick genom isen och hamnade under. Hästen kännde naturligtvis min rädsla så vi satte av i galopp, när vi va nästan hemma så kom den tokiga hunden fram ur skogen som om ingenting hade hänt. Hästen böjde då ner huvudet och luktade på henne, han tillrättavisade nog hoppas jag. I alla fall så får hon va hemma tills isen har gått.

Ännu en fiiin dag

image46Ja det blev medicinering i 14 dagar för liza, efter ett böjprov. Blir det inte bättre så måste hon röntgas, det är vä knä som spökar. Usch va lessen jag är i dag. Det är bara att hoppas på bättring.
Annars har dagen varit hektisk, några varv på birsta, lite lunch där till ljuvlig sång av Jonny Logan.

I morron

image45
Ja då sitter man här med oro i magen. Liza ska till vet i morron, hennes ben är inte alls bra, hoppas att det är behandlingsbart? Och att jag kan somna i från min oro. Sånt här är aldrig roligt.

Underbara varma dagar???

image43
Ja i dag har det varit underbart. Tog hundarna och tänkte sitta några timmar i skogen och njuta av solen. Efter 1 1/2 timme fick Bruttan ett av sina ryck, trodde jag. I bland ser hon spöken och då skriker och skäller hon helt paralyserat. Vilket hon började med nu också. Jag sa till kompisen att det är nog ingenting, kompisen tog Liza och jag gick fram till den skrikande babyn. MEN USCH OCH FY!!! Där låg en huggorm, låg och låg, den va minst 50 cm med rest huvud. GULP! Jag tog godis påsen och sprang för livet för att få bort hunden, hon kom men sprang till baka till ormen och skrek, men sen kom hon som tur va och glömde det där kräldjuret. Det va den största huggorm jag har sett, hur stor kan dom bli egentligen?

Vår!

image42
Ja då har man gjort lite nytta då, nu ser jag i alla fall ut genom fönstren. Hundarna har hittat en ny favvo plats, bra där kan dom ligga och torka efter skogs besöken.

I dag har livet varit underbart!


Jag hämtade mina bästisar i morse, deras mamma skulle till härnösand på jobb så jag fick äran att vara tillsammans med dom i dag. Vi åkte till mig och mös med lilla margris bäbisen som är 8 dg gammal. Sen blev det picknik hos ankorna, lekparks stund och leksaksaffären. Mera mys med lill grisen och datorspel så klart. Nicolina sa i dag att hon ville åka och titta på sitt gamla hus för där vill hon bo igen, lill gumman! Man blir alldeles gråtmild på henne. Dom ville så klart stanna många dagar, jag med för den delen, men det finns för många åtaganden den här veckan så det blir framöver. Dagen har i alla fall varit fullkomlig. SAKNAR DOM SÅÅÅ OTROLIGT!!!

ORO!

image36Nu hoppar hon på 3 ben igen min Liza. Det har nu hållit på i 2 mån, fram och tillbaka. När hon har busat och lekt så blir hon halt. Jag har klämt, känt, böjt och dragit, hon gör inte en min och nästa dag är det bra???
Nä i morron ringer jag vetrinären, så blir det.

En skön dag


Solen skiner så då bestämde vi att åka till havet med trevliga kompisar, Lisa & Snoddas.
Tack för i dag, kinderna hettar.

SNAAART!

image32
Snart är den här, SOMMAREN! Åh vad vi längtar, jag på min sandiga filt och hundarna rusandes i vattnet, gnidandes på nån kletig igel och jagandet efter dom hopplösa fåglarna. Det är bara sååå underbart.

Hon har inte lust att komma.

Herre guuud! Hur gör man???
Kallar in hundarna, den ena kommer på stört MEN inte den andra. Går till bilen med den lydiga hunden och belönar med godis.
Fortsätter att ropa på den andra, tänk att 3 min kan kännas som tjugo. Jag blir sååå jä...... förb...., vet att hon känner det på flera mils avstånd. Jag sätter mig i bilen, försöker lugna ner mig så mycket som möjligt, går ut efter nån min och ropar, hon kommer som ett skott men inte ända fram. Hon lägger sig 10 m ifrån i en snödriva, hon känner ju att jag är arg och har naturligtvis ingen lust att komma. Jag har nu lugnat ner mig eftersom hon är på plats så då kan jag gå fram och belöna och koppla henne. Puh! MEN hur fasen gör man för att hålla sig lugn hela tiden???
Lydnadskursen börjar på torsdag, vilken tur!!!

Mina hundar, en beardis & en beardis/alaskan husky


Lite om hundraserna:
Alaskan Husky är egentligen ett begrepp och inte en hundras i egentlig mening. Namnet Husky har den fått från sitt arv från Siberian Husky men den kan ha allt från Greyhound till någon annan snabb hund som förfader. Hunden definieras till skillnad från andra hundar enbart från sitt syfte (dra en kälke eller en person på skidor snabbt). Är den en bra och snabb draghund med påbrå från en Siberian Husky så är det en Alaskan Husky. Som tidigare sagt handlar det om en mycket snabb draghund och som är mycket populär vid draghundstävlingar.

 Indianerna korsade med de de hade, en del med Greyhound, Irländsk Setter, Pointer men även Alaskan Malamute, Varg och SANT BERNHARD!
Som George Attla (Indian och Värdsmästare i Slädhundskörning) uttryckte saken. "Den vite mannen ska då konstra till allting... Siberian Husky?? Vad är det?... En bra slädhund, är en bra slädhund oavsett om den är renrasig".


Beardisen är oftast mycket lättränad i början och det är inte ovanligt att den är 'bäst i klassen' på nybörjarkursen. Men vill man fortsätta längre möter man ofta en del utmaningar. När beardisen anser att den kan ett visst moment blir den lätt uttråkad. Den är ingen perfektionist och förstår inte vitsen med att träna samma sak om och om igen. En del upplever beardisen som okoncentrerad, den ser sig ofta omkring och kollar in omgivningen istället för att koncentrera sig på sin förare och det aktuella momentet. Ser man tillbaka på rasens ursprungsarbete som vallhund är det lätt att förstå varför. Det är helt meningslöst att bråka med, eller försöka tvinga en beardis, som förare gäller det istället att vara både smartare och roligare än sin hund och det är inte det lättaste!

?

image27


Tänkvärt
*Att oroa sig för morgondagen är som att betala ränta på ett lån man inte har fått.
*Att slåss för att få fred är som att ha sex för att bli oskuld.
*Bra omdöme får man av erfarenhet - och erfarenhet får man av dåligt omdöme.
*Det finns inte ett endaste litet bevis som stödjer idén om att livet skulle vara allvarligt.
*Det är alltid mörkast före gryningen. Så om du skall stjäla din grannes tidning så är det DÅ du skall göra det.
*Om du lånar någon 200 kronor och aldrig får se den personen igen, så var det förmodligen värt det.
*Erfarenhet är någonting som du inte får förrän strax efter att du behövde den.
*Livet är något som händer medan man planerar för annat.
*Ta inte livet för allvarligt, du kommer i alla fall inte från det levande

En liten saga

image24
Skinnhästen och Kaninen pratar om att bli verkliga.

-Gör det ont? frågar Kaninen.
-I bland, sade Skinnhästen, för han talade alltid sanning.
-Händer allt på en gång? Som att bli uppvriden eller bit för bit? Frågade Kaninen.
-Allt händer inte på en gång, sa Skinnhästen.
-Du blir det, det tar lång tid. Det är därför det oftast inte händer människor som
går sönder lätt, som har hårda kanter eller som sköts om för noggrant.
Vanligtvis, när du väl blivit verklig, har det mesta av ditt hår älskats av, dina ögon har trillat ut,
du blir slapp i lederna och väldigt skabbig. Men det spelar ingen roll alls. För när du väl är
verklig kan du inte vara ful, utom för människor som inte förstå

Smicker eller?

image22
Jag har ju mått dåligt ett tag nu, det började med att magen kraschade i slutet av dec, den va hel paj i ca 2 mån.
Jag blev tröttare och tröttare, kände att jag orkade ingenting, inte ens åka till hästen som är det bästa jag vet. Jag sjukskrev mig och gick sen till doktorn för vidare sjukskrivning. Jag har kännt mig som en 90 årig kärring i kropp och själ. Jag har gått ner två storlekar i kläder, vilket jag absolut inte behöver, jag tycker att skinnet bara hänger och revbenen står rakt ut, hatar att spegla mig.
I dag var han som bodde i min lägenhet före mig hit, han skulle hämta sin cykel. Han fick låna min nyckel så att han kom in i källaren. En stund efter att han gått så fick jag ett sms. -Tack för lånet av nyckeln och vilken sexig kropp du har, har aldrig vågat säga det förut.
ÅH! Herre guuud vad är det för fel på pojkarna? Han är ju bara 25, vad är det han ser? Tänkte jag.
Men, men han kanske tycker om bengetter? Så jag beslutade mig för att ta det som smicker trots allt.
Sov gott!

Energi påfyllning


Det får man av dom här två små prinsessorna, dom är mina absolut bästisar. Vi kramas, åker på roliga upptäckter, skämmer bort lite på stan, myser i soffan, spelar dator m, m.
Dom flyttade från alnö till ramsele förra sommaren. Innan dess så umgicks vi ett antal gånger i veckan, nu blir det ju inte så ofta, sorgligt nog. Vi verkligen älskar varandra!

Peace


Ja så heter hon, min sons lilla yrväder.
Det är en amstaff tjej på 11v, hon har ett helt bedårande, skrynkligt litet ansikte och hon piper och skriker vid minsta tillrätta visning. Jag kan tänka mig hur en sharpei känns att ta i för hon har väldigt mycket skinn motsvarande till kropp än så länge. Har haft henne här i helgen och hon har härjat musten ur Bruttan, vilket man inte gör på en kvart precis. Att tillägga är att hon INTE är någon "kamphund", hon är en utställnings hund.

Varför en Bearded collie

image6Jag älskar håriga, lurviga djur att pyssla och mysa med så varför inte en äkta bearded collie? Bruttan är ju "bara" en halv. Sagt och gjort jag skaffade mig en, hon ÄR underbar! Men man ska inte ha bråttom i väg när man varit ute, inte heller vara pedant. Jag lovar att har hon inte hela, eller i alla fall halva skogen i pälsen när man kommer hem så kan man tro att hon har sopat grus och har nån slags behållare under magen som samlar upp allt och släpper det på golvet när hon kommit in. En dag hade jag väldigt bråttom, vi hade varit ute i snön och lekt. Hon ÄLSKAR snö fast det fastnar som stora bowlingklot i pälsen, typ 47 st på varje ben. Jag hade inte tid att duscha av henne, stackarn, jag tänkte att jag ställer för grinden så att hon inte kan hoppa upp i sängen, vilket har hänt. Klok tanke men icke fungerande. När jag kom hem va grinden vält och sängen såg ut som om minst 2 vuxna hade kissat i den. Hädan efter lägger jag grinden PÅ sängen.

Skillnad

image4 "Dricka utan att vara törstig och bedriva älskog vid alla tider på året, det är det enda som skiljer människorna från de andra djuren." Pierre-Augustin de Beaumarchais

Utbränd, utmattad, trött och glömsk!

image5
Ja nu sitter jag här och känner mig som en punkterad ballong. Vad händer?
Hade inte tänkt att det skulle bli så här, jag fick ju nytt super toppen jobb bla.
Men, men man är ju bara människa! Allt kommer i kapp en vilket man vill eller inte så det är bara att stanna upp.

Jag har en liten blogg på familjeliv också, kopierar ett inlägg därifrån.

Sorg?


av
Canise @ 09:37 8 feb -07

Januari 2004 åkte jag med min kompis till umeå, hon skulle få besked om sin cancer som hon varit på behandling för. Läkaren kom och vi satte oss.
-Jag önskar att jag hade ett trollspö, sa hon, men det finns tyvärr inget mer att göra.
Jag stöttade, hjälpte och skötte henne hela vägen.
Den 18/1-05 gick hon bort.
Ett halv år senare, helgen före midsommar, ringer telefonen. Min sons pappa är jätte dålig och kommer nog inte att klara sig, det gjorde han inte heller, han dog av förgiftning och det va det hemskaste jag har sett. Nio månader senare går min lilla brukare bort, han blev 6 år. Och 5/3 -07, min lilla brukare igen, hon blev 1,9 år Det känns som att man inte hinner sörja färdigt, det bara läggs på hög. I juli -07 går min sons farfar bort, två dagar senare dör en annan liten kille som jag jobbat med, sept -07 så dör min son svärfar i hjärtattack Vad är man gjord av egentligen? Hur ska jag kunna trösta min son när jag inte sörjt klart själv?
Livet måste ju bara gå vidare. Klarar föräldrar som mist sitt barn att gå vidare, så klarar vi nog det mesta. Det får ta den tid som behövs för att komma igen. KRAM!


Nu har jag gjort det!

image4Har tänkt ett tag att jag skall blogga, det är ju så roligt att läsa andras bloggar. Jag vet ju inte om min blir så rolig? Jag har en i alla fall.
I dag gjorde Bruttan en Bruttan, hon är min ena hund som bara en matte kan älska. Vi skulle på prommis och träffade grannen med hund, Edvard heter han, Bruttan och Edvard brukar få springa lite jagis på deras gård och det fick dom i dag också. Det slutade med att Bruttan struntade fullständigt i Edvard för hon fick syn på en katt! Svich så flög hon över staketet och jakten var fullkomlig. Hon tok rusade runt alla gårdar och helt plödsligt va det katter överallt, ÅHHH! herre guuud vilket race, och oron över att hon skulle springa ut i trafiken var fullkomlig. Jag andades DJUPT, hon kommer ju inte om man inte är lugn på rösten. Hon lyckades jaga upp en stor grå i ett träd sen blev hon nödig och satte sig för att göra sina behov, DÅ fick jag ögonkontakt, ropade och lockade med godis sen tok rusade jag så att hon skulle jaga mig, det lyckades PUH!

RSS 2.0