Två av våra dagar


I går va vi på IKEA, hoppning i bollarna och leksaksaffären va önskan och då blev det naturligtvis så.
Nattis berättade i dag att hon ätit 6 gofflor hos farmor så nu vill hon inte ha gofflor nåt mer, förståligt.
Mannamans gröt och kamel står på önskelistan till morgonfikat, dom är så himla underbara.
I dag har vi varit på stan och shoppat lite kläder, sen bara hemma och myst. Nattis köpte en skateboard i går som hon tränar för fullt på, hon har en otrolig balans måste jag säga. Vi väntar nu på fin väder så att det blir nåt bad, havet vill dom till så klart det finns ju inget i ramsele.

Jag mailade till E-Type för ett tag sen, skrev ett mail från Nico, hon gillar honnom. I dag när vi kom från stan hade hon fått svar. Det blir backstage för henne på lördag, han har skrivit upp oss på gästlistan. Helt otroligt! Vem får träffa sin stora idol när man är 4 år? Hon fattar nog inte riktigt men det ska bli super kul och jag får följa. :-)

Mys


Nu är mina bästisar här!
Jag for till ramsele och hämtade dom när jag gick av i dag. Det första Nicolina sa när hon vaknade, hon sov när jag kom. -ÅHH vad jag längtat till dej.
Man blir sådär gråtskratt glad och varm i hela hjärtat. Nattis hon sa - ÅHH vi får va hos dej i 8 dagar, med ett stort leende.
Deras önskan att göra, hoppa i bollarna på IKEA, åka på badet, åka karusell och rulltrappa.
Ja vi ska göra alltihopa + lite till, det är ju gatufest så det blir dubbel fest. Nu sover dom sött dom små pärlorna.

ARG

Jag blir så himla ARG på folk som ljuger, dom kan lika gärna säga att man är dum i huvudet för det måste dom ju tycka när dom ljuger? Jag fick papper i dag från folksam där det utförligt står hur Lizas förra ägare INTE skött sin betalning, hon vill nämligen skylla ifrån sig. Den förbaskade människan tog bort försäkringen innan jag blev ägare till Liza. Kan man försäkra nåt man inte rår om? och vill man det? Sen fattas det mellan -06-07 tom -07-03 ÅHHH VAD ARG JAG BLIR!!!!
PUH måste lägga energin på annat, åker och rider en stund.

Vardag


Jag har nu börjat jobba heltid, känner mig inte riktigt hundra i stresståligheten och vikten har inte heller ökat speciellt. Det viktiga är att det är lugnt på jobbet och det har det varit nu. Om det fortsätter så känns det bra att gå till jobbet och då följer väl resten av måendet med, hoppas jag. Jag har ju bara 7 pass kvar innan semester, det känns helt OK.

Lite vuxen poäng


Mitt lilla busfrö börjar bli stor, i dag har hon tagit vuxen poäng. Hon har inte sprungit som en vilde i skogen utan hållit sig i närheten och gått fint vid sidan en bra bit, utan att jag bett om det. Hon fick naturligtvis stort beröm. Hon har blivit mer mammig sedan jag kommit hem med Liza.
Liza då? Jo hon får ta det lugnt tills vidare, det är ju lite bök med att lyfta henne i och ur bilen, dom  få gånger hon får följa. Annars får hon nöja sig med sina många, korta promenader. Benet verkar läka fint, tog styngnen i söndags, få se vad vet säger på onsdag. Sist va han väldigt bekymrad över att hon gått så länge med skadan så att bitar hade lossnat.

Längtan


Fick nyss samtal i från ramsele, om det va möjligt att tjejerna kunde komma? OM det är möjligt, guuuud vad jag saknar dom, känns som det är ett halv år sen vi träffades fast det bara är drygt en månad sen. Åh vad mycket mys vi ska ha, lääängtar. Tänk vad mycket energi man kan få av kärlek.

Helgen

Tänkte skriva om midsommarhelgen men, men, ok lite då, vi fick fint väder, god mat och en del bra vänner. Det dök nämligen upp en del andra som va mindre bra, vi blev av med dom, polisen kom och hämtade dom så då blev det trevligt igen. Dom dök upp igen på midsommardagen så på em bestämmde Lisa & jag att åka hem, det regnade ju också. Varmt och skönt va det hemma i sin egen säng. Dagen i dag har varit lugn, skogsprommis och en jätte mysig ridtur. Fredriks farmor kom i kväll, vi satt här vid datorn och beundrade lille Arvid, 1v i morgon. Kolla mina länkar, lottas blogg (lovikaskrypin), han är helt underbar och så otroligt lik både Lotta & Fredrik när dom va bebis. Nä ä nu ska jag krypa i säng, möte och lite jobb i morgon, har bara 9 pass kvar på 3v, sen är det 5v semester. JIIIPPPIIIII!!!!

Midsommar


Fick den här vackra bilden i fjol.

För tillfället känner jag mig totalt sönderstressad, måste försöka samla mig annars hamnar jag nog under täcket hela helgen, det vill jag inte.
Jag har suttit hela fm och ringt om Liza, uppsala, skk, försäkringsbolag och uppfödaren.
Lizas förra ägare hade ringt upp uppfödaren och tyckt att hon skulle ta av mig hunden för att jag va sååå stygg, hm konstiga människa, vad har det med hennes skada att göra???

Jag längtar till barnen i ramsele men det får bli framöver, ekonomin tillåter inga utsvävningar nu.Den lilla kusinen vi väntat på har kommit, inte utan komplikationer, tyvärr, men allt visade sig vara bra. Och han är ju så efterlängtad. GRATTIS!!! Lotta & Joel, läntar tills vi syns.

Ha nu en bra midsommar alla, det ska jag försöka ha.

Spår


I går va det spårning med hundenshus. Bruttan älskar den här aktiveringen och hon är tvär säker på spåret. Hon bär sedan klöven jätte malligt. Jag hade en mycket nöjd hund när vi kom hem.

Här kommer lite bilder på mina andra djur


Sigge 12 år

Afrodite 13 år

Canise                              Bernard                           Kara
Dom här tre finns inte längre, dom två första är norska och den tredje år turkisk van.
Klicka på bilderna så blir dom större.

Sen har jag några små grisar.

Småttingarna är 1v och mumsar pellets & hö redan, dom är till salu.
Klicka på bilden så blir den större.

Hoppas


Satt nästan hela dan i går och letade fonder och stiftelser där man kan söka bidrag, jag hittade några som är till det ändamål jag hamnat i. Så i dag har jag skrivit brev och postat, skrivkramp blev det.

Det verkar som om Liza kommer att ruinera mig, jag tror nämligen att hon har livmoder inflammation också, man kan bli deppig för mindre. Fattig som en lus och bara fattiga vänner men, men till doktorn måste hon, dom kan ju tvär dö av sådana åkommor. Hon har nu fått kraftig dos av c-vitamin och vitlök.

Mycket mer har det inte blivit i dag, har lite dåligt samvete för att Bruttan inte hinns med som hon borde, jag fick en rejäl utskällning av henne på fm. I morgon är det i alla fall 4 timmars spårning för henne, så då kommer hon att vara nöjd.

Väntar också på att få höra nåt om min son har fått en ny kusin, det va värkar i går och väldigt tyst i dag. Hoppas det inte blir så jobbigt för lilla Lotta. Spännande är det i alla fall.

Gammal kärlek

Förra veckan när jag gick in på ica så mötte jag en gammal kärlek, har inte setts på jätte många år. Vi blev båda jätte glada när vi träffades, Jag kramade om honom och han lyfte upp mig, han är 2 m lång. Hela jag fylldes av den gamla kärleks känslan, vi visste inte hur mycket vi skulle hinna fråga varandra om varandra på typ 2 min, han hade bråttom. Jag kom på mig sen under hela eftermiddagen hur jag gick och log för mig själv, det va jätte kul att se honom igen och han va lika stilig nu som då.
         Typ så här.

Såna dagar


8-10 5 min promenader i väldigt sakta tempo med Liza, sjukgympa på benet 4-6 ggr/dag, av och på med tratten. Kompostgaller överallt så att hon inte hoppar upp nån stans. Har möblerat om lite så hon kommer fram med den gigantiska kragen. Men, men, vad är några veckor av ett helt liv, bara hon blir bra.
Bruttan tittar förtvivlat och anklagande på mig, hon förstår ju inte vad som hänt med Liza. Hon kan inte titta på henne, knappt gå förbi henne och hon kan absolut inte äta, ska prova i morgon om hon äter hos Lisa & Snoddas. Hon får väl ha sina middagar där i så fall, stackarn, hon går undan hela tiden. I morgon ska vi göra nåt roligt.

Satt i går och sökte fonder där man kan få bidrag till vetrinärvård gällande såna situationer som jag hamnat i, hittade några så i morgon postas breven, håll tummarna!

Slö dag


I dag har jag ringt och fixat en massa, vetrinär, söka sem, ordna nån som kunde jobba m, m, ställde klockan i morse för att komma upp. Annars har vi bara tagit det lugnt, vi är vansinnigt trötta. Tog med mig Bruttan till stallet, det kom en ny häst, så att hon skulle få aktivera sig en stund. Nu sover hundarna och jag med strax. God Natt

Länk

Kolla den här länken om osteochondros http://www.hastsjukhusetstromsholm.se/listfiler/koppladefiler/OCD.pdf

osteochondros


Kom ner till Uppsala i förrgår, blev visad till ett rum, vet kollade lite på henne och jag fick berätta. Sen va det bara att lämna henne där, snopet för mig. Hade väntat mig att få komma tillbaka med henne morgonen efter eller nåt sånt. Jag hade ju ordnat sovplats och allt men den tjejen skulle inte komma föränn nio på kvällen och kl var 11 på fm. Jag ringde Lotta i sthlm och for ner till henne, det är ju bara 6 mil. Har haft hel mysigt där med henne och magen mfl. Tiden för bebisens  ankomst gick ut i går och det är såååå spännande.
I alla fall så ringde dom från uppsala och jag skulle hämta Liza i dag. MEN!!!! Då säger dom att försäkringen inte täcker och att jag måste lösa ut henne, 11400:-, MHM, jag kliar mig i huvet och ringer folksam, mycket riktigt, det fattas premie på henne mellan -06 och -07. Jag ringer förra ägaren och ifrågarsätter om hon inte har haft Liza försäkrad???
Hon ber att få ringa upp för hon måste äta. FAAN ÄTA!!! Här sitter jag sten black och ska lösa ut hunden för dryga 11000:- Jag ringer uppfödaren, ber henne kolla doldafel försäkringen. Jag får med mig Liza efter många om och men och uppskov med betalningen till nästa torsdag???? En omöjlighet för mig. Förra ägaren ringer och ojar sig över att det blivit som det blivit. Jag skäller ut henne, nu är jag galen av ilska. Uppfödaren ringer och berättar att doldafel försäkringen inte heller gäller när det fattas premie betalningar. Ja ha kul, hur fixar man 11000 på en vecka? Nån som kan trolla?
På väg hem stannar jag och rastar Liza i tönnebro, naturligtvis är hon jätte dålig i magen pga sövningen och ingen dusch fanns i närheten, jag blöter en massa papper på toan och försöker få ren henne så gott det går. Precis då ringer den förra ägaren, jag fräser att jag inte kan prata och lägger på luren. 16 mil kvar och det stinker skit i bilen URK!
Väl hemma har jag laddat och ringer upp den förra ägaren och talar om vad jag tycker, och det är MYCKET, hon slänger luren i örat på mig, det går typ 20 min så ringer hennes MAMMA, HJÄLP ringer man mamma när man är 40???
Jag har blivit rådd att kontakta juridiska avd, på skk, det har jag gjort, hoppas att det finns nåt att göra, annars får jag väl skylla mig själv. Har för 511e gången litat på en människa i onödan. Finns det fler som har lika mycket otur som jag här i världen??????
OJOJOJ vet inte om jag kan somna, känner mig väldigt pigg.
Fortsättning följer................

Bästis!


3:a Bästa unghund

Bloggen funkar inte som den ska men, men.
I alla fall så blev Bruttan 3:a på blandis utställningen i lördags, väldigt överaskande!!! Min fina, duktiga, älskade hund, hon är bara fantastisk. Jag hade inte förväntat mig något utan jag ville bara ha en bedömmning på henne också går hon och blir 3:a. Jag är den malligaste matten i världen. :-)

Bedömningen
Tillgänglighet  Ua
Helhetsintryck  Mkt Gott
Bra bett, mörka fina ögon
Önskas ngt bättre utfyllt förbröst. Bra mellanhänder.
Ngt överbyggd bak, välvinklad bak
Rör sig fritt runt om
HP  3:a

Stopp


Bloggen har legat nere några dagar pga, av byte av domän.
Jag och Liza åker nu till uppsala, hålltummarna. Kram

Björkön

image106
Lisa skulle känna på vattnet och PLUMS! så skönk hon till botten pga, sina tunga sänken. Svalkande tyckte hon i alla fall. Konstiga människor, tyckte nog Bruttan.
image107
Snoddas njöt hela dagen, till och med han gick lite i vattnet, men bara lite.
image108
Äta fick vi göra ståendes, hade ändå fullt med sand och vatten i maten, lite skit rensar magen, eller?

Ett vanligt beteende

image105Huga vad trött jag blir på alla människor med B-sjukdomen. Jag kallar den så, inte A(alkoholist), inte M(missbruk) utan B(beteende). För det är ju det som sker när man inte kan eller orkar vara i verkligheten, man får en beteendestörning. I bland känns det som att man bara blir omringad av såna människor, och det är så hemskt att måsta tala om att det här ställer jag inte upp på. Alla dom här människorna lever i nån slags självömkan och STOR egoism. Det är bara dom, dom, dom, som ska ha uppmärksamhet, omtanke m, m. Men det behöver alla människor, man kan väl inte begära nåt när man inte ger nåt?
Alla är nog omgivna av dom här människorna på ena eller andra viset och mer eller mindre. Vi vet ju att deras vin, piller eller vad det nu är, det är deras absoluta största kärlek och inget kan få dom att svika den. Många tror ju att bara jag älskar honnom/henne tillräckligt mycket så blir allt bra, sorry. Det som händer är att man får B-sjukdomen själv också.
Jag har trillat dit 3ggr i mitt liv och tänker aldrig göra det igen, man förintar sig själv och försakar så mycket och man blir så arg när man kommer på sig med vad man håller på med. Det svider en stund, men tiden läker alla sår, nästan.
Det jag kan sörja är dom tjej kompisar jag haft som hamnat i det här och jag har blivit tvungen att bryta kontakten, för den som va en kompis en gång försvinner totalt och sakta träder en annan personlighet fram som man inte känner. Beteendet smyger sig liksom på så det är lätt att trilla dit och bli medhjälpare. Det börjar med att dom ska ha sällskap till allt dom ska göra, sen går det över till att dom kan inte göra nåt alls, för dom mår sååå dåligt, då gör man allt man kan åt dom. Allt försöker man ställa upp med så att dom kan sitta hemma och smyga med sin kärlek. Det är jätte sorgligt för ofta är det super fina och bra människor.
Jag önskar fortfarande att många av dom jag känner kunde se sig själva, men dom lever nöjt i sin bubbla med sin kärlek och behöver antaglingen inte ha ut mer av livet, det är så tragiskt. Dom märker inte själva att dom avverkar vänner på löpande band, utan det är fel på alla, alla är så arga och dumma. Sen ställer dom till för sig och hamnar i knasiga situationer och det är också andras fel, dom behöver alldrig ta ansvar för sitt handlande för det finns alltid nån att skylla på. Utav allt det här får dom naturligtvis dåligt självförtroende, självkännsla och dålig självbild så då blir dom avundsjuka och svartsjuka och det skapar tragedier om nåt.
 Men man kan inte rädda världen man måste rädda sig själv och när man har förmågan att ge med hjärtat, för att man bara vill så får man ju tillbaka.

Grubbel dag.

image102
Jag ringde uppsala i dag eftersom jag inte hört nåt, och för att Liza mår inte bra. Vi ska vara där kl 10,00 nästa tisdag. Det känns både länge och nära beroende på vad det visar. Det är bara att hoppas.

FY! läste just det här, sorgligt.


Hunden kokade ihjäl!

Två timmar i en varm bil utanför shoppingcentret i Charlottenberg ? sedan var den lilla cairnterriern död.

Nu misstänks den 40-årige hundägaren för djurplågeri.

? Organen börjar i praktik att koka, säger veterinären Ulrich Ohm, som tog hand om hunden, till norska tidningen Dagbladet.

Lördagens shoppingresa till Charlottenberg i Värmland slutade i katastrof för den norske hundägaren.

I två timmar lämnades cairnterriern ensam i bilen ? samtidigt som solen stekte och temperaturen utomhus låg på drygt 25 grader.

Kyla ner

Väktaren Bo Nilsson blev vittne till händelsen när han gjorde en vända ute på parkeringsplatsen.

? Bland annat för att titta efter hundar som lämnats kvar i bilarna. Det är inte vårt jobb, men vi vet att det är ett problem och försöker hjälpa till när vi kan. Det händer att vi får efterlysa ägarna till bilar där det sitter hundar som inte mår bra, säger han till Nya Wermlands-Tidningen.

Bo Nilsson försökte rädda hunden liv ? men det var för sent.

? Det var några som hade tagit ut en liten hund ur en bil som de försökte kyla ner. Hundens ägare och några andra hundägare försökte kyla ner tassarna på hunden. Jag hämtade vatten och de försökte kyla med blöta handdukar runt kroppen på hunden. De var heta känslor bland dem som stod i närheten, säger han till tidningen.

Djurplågeri

Ägaren körde hunden till djursjukhuset i Kongsvinger, där det konstaterades att den var död.

Veterinären Ulrich Ohm tog emot hunden.

? Det första misstaget de gjorde var att tro att bilens mörka rutor skulle hålla värmen ute, säger Ohm till norska tidningen Dagbladet.

En hund som stängs in en varm bil dör på 30 minuter.

? Hundar kan inte svettas på annat sätt än genom tungan när de flåsar. De kommer ganska snabbt upp i en kritisk kroppstemperatur på 42 grader. Organen börjar i praktik att koka och hunden går in ett chocktillstånd, säger Ohm.


Vad gör man om en hund drabbas av  värmeslag?

? Som första åtgärd är det viktigt att kyla ner hunden. Sänk ner den i vattten, exempelvis i ett badkar eller i en damm eller spola med vattenslang.

Sedan behöver hunden snarast möjligt komma till ett djursjukhus för intensivvårdsbehandling.

? Det handlar oftast om att stabilisera hjärtrytmen som brukar bli oregelbunden.


Summertime

image101
I dag har det verkligen varit super väder. Morgon kaffe i trädgården sen en tripp ner till hamnparken, det va en massa hunderi där. Dom visade agillity och vallning m, m, Bruttan blev som galen när hon såg fåren bli vallade. Kanske ska prova henne på det?
Sen hem och njöt av det fina vädret, bikinin åkte nästan på, lite färg har jag nog fått. I kväll blev det en skön ridtur. Hoppas det får vara så här nu, vädret. Nu ska jag se klart filmen. KRAAAM!
P.S Grannarna är väldigt lugna i dag. :-D

Grillkväll

image100
Solen sken och vi skulle grilla, allt va förberett och kompisen går ut och fixar köttet, jag går efter, skulle känna efter om det va för kallt att äta ute. Vi behövde inte ens fundera på det. Över staketet ramlar två killar, som såg skapliga ut, och en hund utan koppel, av kamphundsras? 5 min senare rasar dom två killarna i hop på gräsmattan och somnar, helt okontaktbara. Inte bara druckit sprit, va min tanke. Vi tar maten och går in, ringer polisen. Det tar 1 timme innan dom dyker upp och då har ena killen förirrat sig in i baksätet på min bil, förmodligen bekvämare än gräsmattan? Det kommer två polisbilar och tar med sig grabbarna, lilla chicago blev det här på gården.
Efter en dryg timme ringer den ena killen, han hade tappat nycklarna, och låter väldigt nykter, hur han fick mitt nummer vet jag inte. Det är allt annat än trevligt med såna här människor, om dom nu har tagit nåt mysko så vet man ju aldrig hur tokiga dom kan bli. USCHA! Törs man sitta ute nåt här i sommar tro???

RSS 2.0