1a advent


Hämtar gullungarna när jag slutar jobbet, små pratar i bilen.
Jag
- Tänk Nattis att du blivit så gammal, snart 7 år?
Nattis
- Ja a när jag är 21 är Nicolina 19?
Jag
- Ja och då är jag gammal så då kan du få min bil så att du kan skuttsa mig när jag behöver handla?
Nattis
- OJ! ända från ramsele?
Nicolina, med djupt sårad och lessen röst
- Siiw! SÄG ALDRIG ATT DU SKA BLI GAMMAL!!!!
Det fick jag naturligtvis lova.


Datanördar, efter lite adventspyntande.
Nu sitter jag själv med mina ljus och oroar mig över att dom är ute och åker i detta väder, hoppas dom smsar att dom är hemma snart.


Vad är rimligt?

Här är en "riktig" djurvän.
Vart går gränsen?


Fullifan!

Va en av kommentarerna i går, det är så mycket fullifan så jag reflekterar oftast inte utan det är min vardag med Bruttan. I går kväll hade jag planterat om en stackars blomma, ja jag vet att det är fel årstid men den höll på att växa ur krukan. Jag hade sophinken framme och fick säga NEJ! ett antal gånger.
Bruttan har sin favvo plats under sängen, när hon blir sur så drar hon ur kontakten till sänglampan och tuggar sönder den, har väl lagat den en 6/7 ggr. Jag ser oftast att hon gjort det, hon har då koppartråd i skägget. Efter kvälls prommisen så dyker hon ALLTID in under sängen och gör kväll, inte i går. Jag gick som vanligt in och skulle tända sänglampan när jag skulle lägga mig, den lös inte. En låååång ramsa svordommar kom ur mig, hunden låg slokörad vid balkongdörren. Jag drar ut sängen, kontakten va hel MEN det låg en STOR jordhög under sängen, SUCK! Hur lyckas hon med allt????
Hon visste vad hon hade gjort, hon vågade inte krypa in och lägga sig föränn jag hade somnat, ändå ropade jag på henne, jag är ju en överseende matte med stort hjärta.


Så här såg hon ut, SKÄMMES!!!!Det är så himlarns besvärligt när man gjort dummheter, vet inte hur mycket jag ska vrida mig och jäspa.
Svansen gick som en visp och matte kunde inte hålla sig för skratt.

I LOVE YOUUUUU!

Prommis


Högt uppe på berget finns ingen polis,
där kan man gå naken och släppa en fis.
PRUTT  PRUTT


MMMM I LOVE SNÖÖÖÖ!


HIIIIT!
TJO HO HÄR KOMMER JAG!


Jag är snäll och lydig, jag sitter ju!

((((KAAALT))))


BRRR kylan har gått genom väggarna och kommit in, ser på termometern att graderna sjunkit. Den blå himlen börjar visa sig så det är bara på med kläder och ge sig ut. Jag har vansinnigt kallt inne, verkar som att fjärrvärmen inte hänger med riktigt, brukar ha jätte varmt.

Balkong fint


Jag har gjort fint på balkongen i em,två lådor har jag prytt, en på varje sida. Vad tycks?
Jag är jätte nöjd.
Annars har jag inte gjort så mycket i dag, gick av mitt pass 13:00 i dag och det har gått bra. Hämtade sedan Bruttan hos Madde, tog en skogs prommis med henne. Ringde upp en gammal jobbarkompis som jag inte pratat med på länge, sladdrade en lååååång stund. Det blir mycket att prata om när man inte setts på ett tag.
Nu ska jag äta nåt.

Snö & blåst

Brrrrrrrr....... Tittar ut och det känns som att dagen inte riktigt kommer att infinna sig, molnen är så tjocka så det känns som eftermiddag. Snön yr i blåsten och jag vill INTE gå ut i detta väder. Ska jag vara en överambitiös matte och hoppa i kläderna eller ska jag vänta ut den kurande hunden? Hon verkar inte ha någon brådska i alla fall och det är skönt. Både katten och hunden kurar i soffan, lyfter lite på huvudet när jag går förbi men suckar och lägger sig tillbaka.Brankåren eller nåt annat utrycknings fordon åker tutandes förbi nere på gatan, Bruttan svarar som vanligt -yyyyoooooiiiiii. Hon ylar alltid åt dom, hon brukar rusa till fönstret men inte i dag, hon ligger kvar, ylar och kurar sen ihop sig igen.

Jag börjar hos min nya brukare i dag, jobbar i natt och är sen ledig tills på fredag, bra start tycker jag.

Ja visst ja! Jag lovade Annika en bild på lilltjejen, här kommer det, både hö och vä sida. Vad tror du färgen kallas?


Hon är inte rödögd, det är jag som inte orkat lära mig kameran, hannen är inte heller rödögd.

Fostring


Hörru surkärring! Kan vi inte leka lite???


AJ E!


Ok, jag är i korgen. Nöjd nu rå?

För övrigt har vi varit hos hästarna i dag, hundarna har busat i snön hela fm.
Kvälls prommisen va väldigt kylig och det gnisslade högt under skorna, kollade nyss på termometern, BRRR den visar -13.

Alpaca till salu


Han ligger ute på blocket nu lillkillen, 6v på måndag. Tjejen behåller jag som sällskap till sin mamma. Jag har alltid haft svårt att sälja mina djurbebisar, tror väl inte att andra kan ta hand om dom, fast det visat sig så under åren. Många av mina kattungar lever gott fortfarande fast dom börjar bli till åren. Och om jag fick önska så skulle bara Annika få ta mina smågrisar men hon har så hon klarar sig + lite till, trots marsvins mörderskan.

Bägaren är fullDen här veckan började med att 4 "vänner" ringde, oberoende av varandra, och undrade om olika tjänster???
Tyvärr kan jag inte komma för plånboken och tanken är tom men ni får gärna komma till mig, sa jag. Tjänsterna kunde jag hjälpa dom med här, det va inget märkvärdigt.
Jag har nämligen bestämt att den här lediga veckan ska jag bara vara här och göra det jag har lust med. Eftersom ingen av mina sk "vänner" dök upp så blev det också en ransakan av mig själv. Har jag verkligen servat så in i norden så att det bara tas förgivet att jag ska komma? Tydligen!
Korkat av mig, men, men, man ska lära sig nåt nytt varje dag sägs det. Inlägget här nedan skrev jag för nån vecka sedan, kände inte för att lägga ut det då.


Att bli besviken och sviken kan man hantera när det kommer med jämna mellanrum, men när dom väller in så att man inte hinner bearbeta färdigt då rinner den kännslomässiga bägaren över. Överseendet och omtanken om andra finns så klart i huvudet och förståndet. Men när man har fullt upp med sig själv så räcker man inte till för andra
.
När bröstkorjen vrider sig i kramper och man tror att hjärtat ska hoppa ut eller stanna har man fullt upp att hålla sig själv på banan, vill bara skrika och gråta men tårarna sitter fast. Jag trodde en gång för längesedan att jag gråtit så mycket så jag har absolut inga tårar kvar, så är det så klart inte, dom har fastnat bara.
Min kännslomässiga bägare är full och jag vet inte vart och hur jag ska tömma den. Jag känner att jag snart är tillbaka på ruta ett i min utbrändhet och det får bara inte ske. Paniken över detta gör så klart inte saken bättre. Det känns som att jag håller på att kväva mig själv ibland.
När människor gör mig besviken så talar jag naturligtvis om det för dom, sen om dom kan hantera det eller inte, det lämnar jag hos dom. Det har bara varit för mycket nu sen augusti, och nu är det nog. Måste få tillbaka min styrka och glädje, besvikelserna ska begravas, jag behöver inga fler negativa erfarenheter på mycket, mycket länge. Nu rabbar jag hårt med båda hälarna.

Var rädd om varandra, ge och ta, man känner innerst inne vilka som verkligen bryr sig och vad som är viktigt.

Afrodite

Är en MYCKET speciell dam på 14 höstar, hon har blivit än mer speciell sen Sigge for till katt himlen. Hon har slutat äta torrfoder, sitter på bordet eller svansar efter mig och skriker  -MJAUUUU, Jag vill ha klass, hela dagarna. Hon har aldrig kissat i kattlådan utan direkt ner i avloppet i duschen. Har jag inte spolat med duschen så sitter hon och skriker tills jag gör rent. I går morse slutade hon att peta upp dörrar, hon satte sig utanför toadörren och skrek tills jag öppnade den. Hon tror nog att hon är en primmadonna med personligassistent.
Afrodite är mamma åt min bortgångna Canise, hon va min kompis katt. När min kompis blev sjuk i cancer så tog jag hand om Afrodite, hon var då nio år. När jag hämtade henne och ställde ner henne hemma så sa jag till att  -Här slåss vi INTE med varandra. Hon gick fram till mina tre katter, tog tassen och bonkade till alla tre i huvet, ungefär som för att tala om  -Här är jag högst i rang. Det är Afrodite det.


-5 BRRR


Tar morgonkaffet och sätter mig här, pratar med Annika på msn och får ett tips om en ny blogg. Jag säger bara gå in och läs!!!

Fönster tittare


Vi har stått och tittat ut i fönstret tillsammans Bruttan och jag i kväll. Hon med tassarna på fönsterbänken och jag med armbågarna, små pratade lite om vad mysigt det är när det snöar. Såg på nyheterna att det blir sol i morgon, det betyder en härlig lååång prommis.

SOV GOTT

Tips till dom som har det mesta

Nu är snart julen här och många ska hitta presenter, det kan i bland vara svårt, hittade den här på Annikas blogg.

http://www.bluebox.se/showinfo.asp?id=a03778&method=varu&varu=skoj&time=1

MYCKET mera lydnadsträning!


När inte jag har så många ord så är det tur att Bruttan har händelser.
Hon är inne på sin 3-dje lingon vecka nu, skönt att hon snart återgår till "normalt" beteende, vad som nu är normalt?
Härom dagen gjorde hon det IGEN! Jag skulle till bilen och hämta vantar, hon fastnade på en fläck som hon MÅSTE nosa på så jag hängde kopplet på dragkroken HMM, svich sa det när grannens katt kom. Kopplet gick inte av men järnkroken på kopplet, så hade jag en katt jagande hund runt gårdarna på oscarsgatan. Jag orkade inte hetsa upp mig utan bad grann flickan som stod ute att hålla koll på henne, i den mån det gick, jag såg hur bilarna bromsade ute på gatan OJ OJ OJ. Rusade in efter bästa godiset och ett nytt koppel, som tur va hade hon stannat inne på grannens gård så jag fick tag på henne på en gång. Undra om jag ska köpa ett grimmskaft, håller det måntro?


Förändring


Ja då har jag rivit bort ett nytt blad i mitt liv.
Jag har jobbat mitt sista pass hos den brukare jag haft sen april i fjol. Det känns så klart vemodigt, både chefen och jag fällde en tår i morse, synd, synd att det var tvunget att bli så här. Jag va först på plats och fick skola in mig själv när det startade i fjol, så visst har det stor betydelse. Jag vet att Madde känner lika dant, hon slutade förra veckan. Jag blir ledig en vecka nu och det känns bra, nu tar vi ett stort djupt andetag och får in nya krafter för framtiden.

Helt otroligt

vad bloggvärlden kan bidra med.
Gå in och kolla!
http://enbart.blogg.se/

Bjuder på den här i dag


It's been a long, long time for that I owe you now,
I miss your heart I miss your lonely eyes.
I want to come back for more,
I want to take care of my memories, welcome me, welcome me tonight.
There's been tragedies and hard times,
There's been luck and real good times, the magic spellbind.

The store is not open,
Trees have fallen but you,
You're still giving light.
The pride is not broken,
It still lingers on, the fight
The fight's already won, you'll see.

Without any doubt.

Nature's splendor still there, the water runs with a hope of new life,
The children begins to laugh.
My mother taught me to cry, my family gave me a better side,
The soil bound us together.

The store is not open,
Trees have fallen but you,
You're still giving light.
The pride is not broken,
It still lingers on, the fight
The fight's already won.

Looking at a photograph, the hands starts shaking,
Tears are falling so fast.
I will not get over that, the mainstay has fallen, she passed away.

The store is not open,
Trees have fallen but you,
You're still giving light.
The pride is not broken,
It still lingers on, the fight
The fight's already won.

The store is not open,
Trees have fallen but you,
You're still giving light.
The pride is not broken,
It still lingers on, the fight
The fight's already won, you'll see.

The store is not open, trees have fallen but you still giving light, to me


Dagarna som varit

Torsdag
I dag har Bruttan , jag, Helena och Nila varit på lååång prommis, 2 timmars på gusturleden, efteråt fikade vi hos Helena och Nila va tvungen att göra tabben att tala om för Bruttan att det va hennes hem. Hon va bra spak sedan hon kommit på att hon gett sig på fel hundkompis. :-)
I kväll har jag varit på sista inskolnings passet hos min nya brukare, byter brukare till veckan, sorgligt men oundvikligt.

Onsdag
Inskolning hela dagen, hämtade Bruttan. Va till sonens farmor på födelsedagsfika, hon fyller pensionär, mumma va det. For till en vän och fick datorn fixad, tusen miljoner TACK Ulrik!

Tisdag

I dag fick min älskade kattpojke åka till Canise i katthimlen, han blev väldigt dålig i går kväll, trodde inte han skulle klara natten. Sov gott vackra Sigge!

Har haft inskolning hos ny brukare i em. Bruttan är hos Madde tills i morgon, det är väldigt tomt här hemma, ingen hund och bara en kisse å margrisarna.

Måndag
Eftersom älgarna fastnat här uppe i skogen så blev det en lång prommis upp och runt sidsjön på ett par timmar, attackerade sen köksfönstret så nu är det rent och ny stylat. Em fördrevs med Margith på fyndlagret och avslutades med en god chinarätt.

Söndag
Älg date, datorhaveri, jag vad säger man???
Saknaden av småtjejerna suger.

Tänder ljuset för min pappa för 21 gången, det känns som en evighet, saknar hans kramar.

Lördag

Morgon mysStallvistelse med hopp i höetOch lite skoj med kameran

Fredag

Myyys ungen!

Min jakthund


Detta roade sig Bruttan med i en halvtimme i söndags, på LV5, nu är dom i älghimlen tackom å lovom.

FIXAD


Yes då fick jag datorn fixad, men det verkar inte som nån där uppe tycker att jag ska ha någon? Eller så har det bara varit en sån där dag ni vet, som allt bara far ur händerna på en?
Det första som händer när jag far ut från parkeringen och ska hem, BONK! Så åker burken i golvet, äsch det gick nog bra? När jag kliver ur och ska bära in den hemma så formligen flyger den ur mina armar rakt mot grannens bil och PANG! i backen. jag känner agressionen men lugnar ner mig med tanken att det finns tusentals nya på affären, plockar upp ALLA lösa plast delar + burken och går in med tanken att jag får fixa det där i morgon, orkar inte bry mig. Värmer kaffe, tar en halv cigg och pratar med en vän, har med andra ord landat. Jag lyckas, som ni ser, få alla lösa delar på plats + mig själv. Håll tummar nu att den funkar i morgon åxå.

Igen

Ofrivilligt blogg uppehåll pga datakrach igen, SUCK!!!

Ja vad säger man

Också Bruttan då!
Jag läste nånstans förra veckan:
Har du en speciell hund, vill den bli skådespelare? Skicka ett kort och berätta nåt tokigt din hund gjort.
Ja a jag kan ju skriva en hel bok snart, känns det som.

Stod uppe vid paddocken och kollade på barnen när dom red, så hör jag min galenpanna skälla och skälla, så där hjälplöst som hon gör när hon sitter i klistret. Jag vänder blicken ner mot stallet och hagarna, först såg jag inget MEN så ser jag ett hundhuvud sticka upp ur skit containern.

Hon hade hoppat ner och kom inte upp. Ja det va bara att klättra ner och lyfta upp henne, den va nämligen ny tömd, tur i oturen.

BAJS ÄR GOTT!

Underbara!

Ungar med familj, det är min bästa själavård att vara med dom. Familjen består av: 1 par föräldrar, 2 barn, 2 katter, 4 hundar och 10/15 islandshästar. Vi har bara myst, myst & myst. Kom till sundsvall i kväll och jag tänkte att eftersom dom älskar små barn i alla former så måste dom få träffa Arvid. Vi svängde förbi och sa hej till honnom, han va inte på humör, arg heter det visst. :-) När vi satt i bilen på väg hem sa Nicolina:
- Siiiw, om du ska träffa Arvid nåt mer så stannar jag hemma hos dej.
- Jasså, varför då?
- Jag vill inte vara med såna där barn som bara skriker, jag vill bara vara med dom som skrattar och är glada.
- HMM Ok
Ja vad säger man?

Lite bilder på några härliga dagar

Oskar kom och sa hej


Kvällsfodring


BadGympa tjejer
Frostig morgon promenad
Nicolina sa att jag inte skulle släppa lös Cayenne, jag gjorde det ändå, hm ska lyssna nästa gång för hon sprang hem på stört. Kineser är inga skogshundar, eller?
Ridskola


PUSS PÅ DEJ!


Soffmys


Vädrar själ och hjärna


Sticker till ramsele nu en par dar, vet inte om det ser ut så här? Kortet är sen i våras.
Ha det så bra, det ska jag ha.

Våra rättigheter


Vi har rätt att...

Vi har rätt att vara älskade och finnas till

Vi har rätt att uttrycka känslor och behov

Vi har rätt att få ta emot utan att känna skuld

Vi har rätt att vara med vem vi vill

Vi har rätt att inte vara med vem vi vill

Vi har rätt att inte vara perfekta 

Vi har rätt att göra fel

Vi har rätt att känna sinnesro och frihet

Vi har rätt att göra som vi vill utan att behöva anpassa oss efter någon annan

Vi har rätt att prioritera oss själva

Vi har rätt att inte ta på oss ansvaret för någon annans känslor

Vi har rätt att säga nej

Vi har rätt att vara sanna mot oss själva


Lånat av Nike

The moose


Nu va dom där IGEN!
Jag går ju liksom till skogen för lite själa vård och frid, INTE för att skräcken ska gripa mig och frysa mig till is. Varför kan dom inte bo nån annan stans, är dom tama tro???
HUGA va rädd jag blev!!! Dom stod bakom träden alldeles vid vägen. Hur har jägarna kunnat missa dom?

Kopierat så klart

Enbart vinnare

Sedan Madde dog den 15 september kl.02.15 efter en lång kamp mot "Den jävla idoten" så har över 1.200 personer skänkt pengar till barncancerfonden. Alla VI som skänkt har nu vunnit en Xbox 360. Detta har vi gjort som tack för vårt engagemang. Bloggen Enbart som startade insamlingen ger denna Xbox 360 vidare till Anne, Maddes mamma. Hon vill ge den till ett sjukhus som behandlar barn med cancer, ett sjukhus där Madde behandlades.


Vinnare, Xbox360, Madde, www.enbart.blogg.se barncancerfonden

Jag är stolt över att varit en av alla som har bidragit och till att vi har skänkt över 90.000 kr. Jag utmanar alla som bidragit att kopiera detta och läga upp på din hemsida. Så från oss alla till er alla, tack!

Peter PC Carlsson

Inlägget är pingat på Intressant.

Gå in och läs om Maddes kamp mot cancern, hennes mammas beskrivning när hon lämnade jorden och hennes pojkväns varma ord. Ge sen ditt stöd till cancerforskningen. Enbart gästblogg av Anne.


God natt


Hjälp att hjälpa!!!

Johanna Birath 15 år och försvunnen. Kallar sig för Hannah och finns med största sannolikhet i Stockholmstrakten.
Alla tips lämnas omgående till polisen på 114 14.

Sprid på era bloggar!

 

 
Min lillasyster heter Johanna Birath och är 15 år.
Den 9 Juni rymde hon från ett behandlingshem i Falun.

De kläder hon hade på sig då var blå jeans och svart munkjacka och troligen barfota.
När hon försvann hade hon ljust blonderat kort hår och kraftigt sminkad, hon är runt 157 cm lång och väger runt 50 kg.

Nu har det gått lite mer än fyra månader och de spår vi socialen och polisen hade ledde ingenvart. Vi har inte heller lyckats få någon tidning att vilja skriva om detta(förutom en notis i en lokaltidning som inte gav ngt). Så det här är mitt sista sätt att försöka ta reda på vart hon är någonstans.

Johanna har ringt till en kurator i Säter några gånger och har då bland annat sagt att hon är hos en familj i Stockholm (förmodligen befinner hon sig i deras sommarstuga) Det finns tre barn i familjen på 18,19 och 4 år. Hon har genom familjen träffat en 28 åring som vi inte heller vet något om.
Vi vet ju inte ens om det här stämmer, hon kan ju mycket väl hitta på det här också, men skriver det här ifall att hon talar sanning, kanske är till någon hjälp.

Tanken är de som går med i gruppen bjuder in alla sina vänner osv. så kanske vi når någon som sett henne eller vet något. Om det är någon som tror sig ha sett henne eller har några tips på var hon kan vara, snälla hjälp oss så vi kan få hem henne igen!

Hela familjen saknar henne så mycket och hoppas att hon mår bra!

Kontaktinformation

 

johanna1.jpg

 , , ,


Många ljus i kväll


Ett på farmor & farfars grav där även min pappa ligger och ett på min sons pappas grav. Det är alltid vemodigt att gå dit. Eftersom min mamma inte kommit i jord så tänder jag ljus här hemma för henne och alla dom andra nära jag mist.
Ha en fin kväll.

Snö och sol

Eftersom hästarna har lite vintervila och går barfota tom den 4/12 så pysslar vi om dom i stället. Kandi brukar aldrig vara speciellt gosig men det va han i dag, la huvudet på min axel och myste riktigt länge, det va bara att njuta av tillgivenheten. Lurviga har dom blivit och lite tjocka om magen, blev riktigt sugen på en barbackatur.


Får vi nåt gott?


Ja visst, ute i hagen fick dom det.


En mycket speciell herre som bjöd på lite gos i dag.

RSS 2.0