Bus eller godis?


Maskerad, godis, pumpor och en massa ljus som kommer att tändas.
Adas har halowen fest i morgon med bra band, så sitt inte hemma och deppa om du inte har nåt att göra.
Vi är några som ska gå och man får spöka ut sig om man vill, hör av dig om du har tråkigt.
Det är alltid en massa trevliga människor där och dom blir bara glada om det kommer fler.

Självklart Peter

081031 Enbart X-box bortskänkes

Barncancerfonden


Enbart X-box är vad som stod på spel. Den 31 oktober var sista dagen i tävlingen som Barncancerfonden ordnat. Den insamling som samlar in mest pengar får en X-box. "Den jävla idioten" har samlat in mest pengar. Över 90.000 kr på 1,5 månader har skänkts av 1.200 personer. Detta är gjort av okända människor till förmån för en person vi aldrig fick möta. Madde. Hennes kamp är över, men hennes anda lever.

Tack vare henne, hennes mamma och pojkvän och alla er som redan givit en summa fick vi en X-box av Barncancerfonden. Denna ger Enbart (som startade insamlingen) med glädje till Maddes mamma Anne för att hon skall kunna ge den till Sahlgrenska sjukhuset i Göteborg, JK avdelning 70. Det är inget som botar, men det ger förhoppningsvis en liten stunds glädje för de tjejer och killar som var dag kämpar mot "Den jävla idioten".


Tack alla ni som har givit och bidragit till insamlingen "Den jävla idioten".

SNÖÖÖ


Ja då kom den, snön. Jag hoppas nu att björnen gör en djupdykning ner i idet eller en snabbare språngmars till sydligare breddgrader. Hur som hellst så blir det ljusare och trevligare ute. I går kväll halkade jag mig fram genom gatorna spänd som en fiolsträng av rädsla att halka och slå mig halvt fördärvad. Nu när snön har kommit så får den gärna fortsätta komma. Kanske jag kan få mig en djupsnöritt i ramsele nästa vecka, om det nu har snöat där?

Eller vad säger ni, kanske vi ska dra i hop ett gäng och åka upp på en långtur framöver?

Rosa


Tittat på galan och provat vinna en bil, hade varit lite fränt med en rosa, nån annan hade turen.
Nu ska jag sova.
Go natt!

Grattis på 3 års dagen Liza!!!


Köpte lite go saker och tog en tripp till Liza i söderhamn i dag. Nu är jag alldeles tillfreds med mig själv, hon har det jätte bra och framför allt så mår hon prima. För tillfället hjälper hon sin kattkompis med att tvätta 4 små, otroligt söta, kattungar. Hon blev  naturligtvis mer än överlycklig att träffa mig, och jag henne så klart. Det är klart att det känns i hjärtat att det blev som det blev, men egoismen rinner av mig som vatten på en gås när jag nu vet att allt är toppen med henne.
Hon fick en glad överaskning på sin födelsedag och det bästa av allt är att hon var nöjd att stanna där när jag gick.
Några små tårar av både glädje och sorg trillade naturligtvis.

En lååång dag


Vaknade 8:20 ja just ja klockan, vips så va den bara 7:20, det blir en lång dag det här. Lurvan sover djupt under sängen hon masar sig fram och byter plats till soffan vid nio. Åker och hämtar Maggie & Kompis, det är aktiviteter på hundklubben. Det var mycket apportering och hundarna får nosa på både döda och levande djur, lite läskigt tycker både Bruttan och kompis. Sen sköt dom ut fåglar och då ville Bruttan va med, hon hoppade och skrek som hon gör när hon ser fårvallning, alldeles tokig blir hon. Måste kanske testa om hon fixar det här med apportering, det är ju lydnaden det brister i, eller så har jag för stora krav?

Fågel


Kanin

Det känns bra att slippa ifrån björnskogarna på lv5 en dag, känns inte som om jag vill gå där uppe, men  björnen måste väl gå i ide snart? Det är så man längtar efter snö för då är det väl garanterat björnfritt, eller? Det räcker gott och väl med alla älgarna som klampar omkring där.

Lördag

En lååång prommis med hundarna i blåsten, huga vad det blåste i morse. Sen en god lunch hos Maria, lämnar tillbaka Peace till husse. Åker till Marlene och fikar kaffe och mumsig banankaka medans däcken blir bytta, Tack gulliga Morgan! Tar en prommis med Bruttan och hon har aldrig gått så fint, utan tillrättavisning, impad och mycket beröm.
Sen fick jag ett ryck och blir genast ett hatobjekt för min lurva, hon åkte i badet :-) och som vanligt försöker hon springa och studsa ifrån sig själv, galenpannan. Nu blir det sista kvälls pinken sen mys vid tvn. Hade gärnat gått på aveny och sett rednex men lönen kommer på måndag, tyvärr. Ser fram emot nästa helg i stället.
Vad gör ni då?


Kan man få mat nån gång, SNÄÄÄLLA?

Vintertid


Glöm nu inte att ställa tillbaka klockan, nu har vi bara detta att se framemot. Ganska härligt det också när man vant sig, ljusare och trevligare blir det ute i alla fall. Och nu är vinterdäcken på, bara tuta och köra.


Undra vad det är som intresserar utanför fönstret?


Babbel


Känner mig känslomässigt utarmad, det är en del tunga saker just nu. Ena minuten tänker jag att jag ska försöka skita i det och nästa tänker jag att nä j--arns det är MIN rätt. Måste få mycket god energi nu så att jag orkar stå på mig. Vill inte känna mig som en pangad ballong nåt mer.
Har blivit sittandes mycket i telefonen två senaste kvällarna, både bra och dåligt, bra för att jag har fina vänner som jag får häva ur mig till och som stöttar mig, dåligt för att jag tycker att min lediga tid går försummad, borde häva mig ut. Men, men jag är ju faktiskt ute mycket annars och jag behövde verkligen dom här långa samtalen. Det har märkts väldigt tydligt sista veckan vilka som är riktiga vänner. Ni vet, KRAAAM på er.
Har tvättat i kväll och mellan maskinerna har jag letat och läst lag och rätt, tungt och krångligt.

I  morgon åker vinterdäcken på, jätte glad för hjälpen med det, skönt att slippa oroa mig för halkan.


I förrgår fick jag ett mms på en röd volvo som låg i diket, herre gud det va väldigt halt i ramsele, tur att det gick bra. PUH!
I morse ringde det igen, låååånga signaler, en ljuvlig röst i andra ändan som sa -JAG LÄNGTAR EFTER DIG!
- JA jag efter er också, JÄTTE mycket. och vet ni vad! Jag kommer om 1 1/2 vecka JIIIPPI!!!!

Öppen träning


Det har vi varit på i kväll och TÄNK vad duktig hon är min lilla lurva, hon gör allting som hon ska och lite till, hon kan allt även sånt vi aldrig har tränat på. Sen behöver vi bara komma utan för dörren så ser jag en liten, liten räv bakom örat och den växer sig större och större på vägen hem och jag orkar bara inte bli arg. Orkar inte heller hoppa, tjoa och flaxa med både armar och ben hela vägen hem. JÄÄÄSP
Men ser ni nån dåre som hoppar, flaxar och tjoar runt södermalmsbackarna så är det bara jag som fått ny energi.

Min gamle man


Varje höst råkar han ut för detta, en rakning, och jag försöker spara så mycket det bara går. Han ser ju bedrövlig ut men nu är tovorna borta och han mår mycket bättre, det växer ju ut som tur är.
Jag hittade honnom under en stugtrappa i galtström för 12 år sedan så han är en belevad man på drygt 87 sk kattår, han har i sina bästa år vägt närmare 10 kg. Med åldern så har han tunnat ur och för tillfället ser han ut som sin matte, skinn och ben. Han känner sig förmodligen smidig eftersom han fångat sina första fåglar i sommar, nu när kylan kommer trivs han bäst i fönstret.

Nytt inlägg

Adam har bjudit på ett nytt inlägg hos enbart, gå in och läs.
http://enbart.blogg.se/

Rättelse!


Förlåt! så mycket Bollen, det va inte meningen att blanda ihop er men ni är ju som sagt MÅNGA. :-)
Bollen är minstingen och hon har INTE blivit marsvinsmördare ännu. Hon är bara 2år.
Det är hennes syster "Mini" som provar ömtåligheten hos dom små liven.

Guineapig mail


Jag sålde mina 3 marsvins bäbisar i somras till en helt underbar tjej. Hon har fyra små barn som också är underbara. Ena hennes marsvin fick bebisar förra söndagen, 3 små söta. Som sagt så har hon många små barn bla en som kallas Bollen, hon är 3 tror jag. och hon förstår naturligtvis inte att marsvins bäbisar är ömtåliga, så tyvärr lever inte 2 av dom små längre, dom är ju som sagt svår att fånga när man bara är 3 år. Men, men sånt som händer i en stor familj med många järn i elden.

Jag fick ett mail i morse av denna Tantacka, jag bjuder på det i dag.

Marsvinsnytt!
 
Första buren:
Ragnar siter på taket, Gnotten fräser runt. 
Det ger sig nog med tiden....
 
Andra buren:
Fluffan....fräser år Rut.
Ragnhild ligger mitt i hökorgen.
Jag petar på henne med en galje.
(Har ju låst alla dörrar och nycklarna är borta.) 
Har bara en nyckel till ett lås och där nådde jag inte Ragnhild.
Ragnhild är död!!!!!???????????????
(Tänkte för mig själv att nu stryper sambon mig......)
 
Svär för mig själv och får helt sonika lyfta av HELA burtaket.
Ragnhild lever. Skrattar *pustar ut*
Ragnhild är bara smart för Fluffan är arg mest hela tiden.
 
Men vad ligger i det ena huset?? Ngt litet vitt. Kanske två?? 
Har inga sådana.....
Men nu har jag!!!*L*
Elvira har fått två små bebbar!!!
De är trefärgade, typ mörkbrun, röd och vit.
Verkar pigga och alerta, men då mamman verkade lite desorienterad så hämtade jag buren från dig.
Fyllde den med lite spån och hö och in med mamma Elvira och de nya bebbarna.
Nu får de vara där ett tag så jag vet att hon tar hand om dem.
Även om de är självgående också så vill de ju ha omvårdnad och kärlek.......och lite di. 
De får flytta ner till de andra sen.
Vad tror du om den lösningen???
 
Så nu har jag ett gäng marsgrisar igen!! Måste räkna...
 
Gnotten
Ragnar
Rut
Ragnhild
Elvira
Fluffan
Turluva lyckoluva
Ettan
Tvåan
(I väntan på andra namn.)
 
9 stycken!!!!!!!!!!!
Det var som f-n...vilket gäng!!!
 

Bäbisar


Det har nu kommit 2 st alpacor, eftersom dom är så känsliga så har jag inte tagit upp dom och kollat könet, väntar några dagar med det. Pappa Gnotten kommer nu att flytta till Timrå och få sällskap av sin son. Jag kommer att behålla den trefärgade om det är en hona, om inte så kommer Molly att få sällskap av någon annan hona. Jag hoppas att dom inte har parat sig, vilket dom kan göra inom 6 tim efter förlossning, men, men det visar sig om 3 månader.

Pussel


Hjärtat är som en pusselbit, när det fattas en bit kan det aldrig bli helt igen.

Vår fint

    
I våras köpte jag tre orkideer och gjorde vårfint i mitt köksfönster, i några dagar va det fint. Tills jag fick besök, jag har lite trångt i köket, mitt besök skulle sätta sig vid bordet, gardinen fastnade på "nåt" sätt i hennes bakdel och vips så låg allt jag prytt fönstret med i eh hög på golvet. Orkideerna va ett minne blott. Dom har fått stått kvar med sina bladvärk i hopp om att dom ska ta sig. Nu har det kommit nya skott  på den ena och jag blev så glad, tre stänglar med små knoppar. hoppas dom andra två oxå repar sig och blommar. Jag kanske får vårfint nu istället.

Jaa Lotten! Jag har lyssnat!


Rensa i röran


Jag har gjort en djup dykning i mig själv för jag har i hela mitt liv dragit till mig folk som inte är bra att ha att göra med.
Vänner som visat sig inte alls vara vänner, killar som visat sig inte egentligen vara intresserade av mig som person. Jag har varit en bekvämlighets inrättning för många. Personen Siw har inte varit betydelsefull och viktig, hårt men sant.
Jag vet ju vad det här beror på, min uppväxt, får man inte possitiv uppmärksamhet så är ju negativ bättre än ingen alls. Det här sitter hårt införlivat i kroppen och det tar tid att införliva kännslan att jag duger alldeles förträfligt som jag är. Jag fick höra i dag -Du Siw, du är som Grynet, ta ingen skit! :-) Det känns bra för så är det.
Varför ska man umgås med människor som inte har nåt possitivt att tillföra en? Jag har gjort det av bara vanan att huka mig, snällt mot mig själv? Nix!
Många av dom jag sorterat bort förstår mig inte och det behöver dom inte göra heller, några av dom existerar inte ens för mig längre för dom har verkligen sårat mig. Sen om dom förstår det eller inte bryr jag mig inte om. Det här är människor som jag absolut inte behöver ha att göra med. Förr kunde jag förlåta och kämpa för att få rätsida fast jag kände att saker och ting inte va ok. Det gör jag inte längre, jag måste må bra, inte se till att alla andra mår bra. Jag har ju många vänner som uppskattar mig och tycker om mig för den jag är.
Om jag mår bra och tycker om mig själv så drar jag ju också till mig såna människor och det är ju vad man vill.
Jag har haft en stor förmåga att dra till mig killar som har problem, varför? Jo jag har varit världens bästa att ta hand om, fixat, ordnat och donat för att vara till lags. När dom har stuckit för att gräset är grönare på andra sidan eller nåt liknande så har jag stått kvar och väntat, koko! varför får man kännslor för dom?
Jag hade inte haft en date på flera år för jag hade bestämt mig att lägga det manliga könet på hyllan, jag såg inte ens nån som va intressant. Så dök det upp en i fjol vinter, jag bestämde mig för att inte engagera mig för mycket. Men när man får den där kännslan som känns bara såå himla bra, så att man bara vill ligga kvar på den där armen resten av livet då är det inte BARA att trycka på en av knapp. Det rann ut i sanden för jag va inte tillräckligt intressant och det kan man ju inte göra så mycket åt. Det är bara att hoppas på att man kan få den där rätta kännslan igen och det måste jag tro är möjligt. Kan känna saknad när ensamheten suger ibland.
Jag kommer aldrig att försaka mig själv nånsin nåt mer i livet, säg till mig om ni ser minsta tllstymmelse till hukning, det är lätt att falla in i gamla mönster.
Ha en bra helg!

Plask, plask


Regnet suger verkligen, och en massa annat också, ex begravningsbyrån skulle ringa och medela vad som sas på bodelningen, ingen ringer, min son mår dåligt och har blivit lovad hjälp, ingen ringer, har påmint en fd "vän" att jag vill ha tillbaka några saker, inget händer. Måste tjata på löne om att lönen är fel nästan jämt, fast man går på månadslön. Jag blir sååå utmattat trött på att behöva tjata på vuxna människor, sen fattar jag inte varför folk lovar saker som dom inte håller, kan dom inte låta bli att lova? Man slösar med andras tid och energi när man låter dom vänta.
Känns som om det behöver hända nåt kul snart, och det gör det ju föresten, adas har hallowen party den 1/11, där är det alltid värsta super partyn och jätte trevliga människor. Ska bli himlarns kul.

Nytta & nöje


Sticker upp till skogen och tränar lite svampsök, måste passa på att njuta av det fina vädret.
Ha en bra dag!

När är du född?

Måndagsbarn har fagert skinn
Tisdagsbarn har älskligt sinn
Onsdagsbarn är fött till ve
Torsdagsbarn får mycket se
Fredagsbarn får kärlek och lycka
Lördagsbarn ska mödorna trycka
Söndagsbarn får leva och njuta rikt och vist och sedan berömligt sluta


Måndagsbarn
är ögonfröjd. Måndagsbarn är snällt och rart. De som är födda på en måndag är oftast svärmiskt anlagd, har ett sinne för poesi, är mild, vänlig och hänsynsfull.
Tisdagsbarn är älskvärdhet. Tisdagsbarn gör allt med fart. De som är födda på en tisdag är vanligen starka och handlingskraftiga, men de är ofta krigiska och går anfallsvis tillväga.
Onsdagsbarn får lida ont. Onsdagsbarn är kärt besvär. De som är födda på en onsdag har i regel snabbuppfattningsförmåga, de är intelligenta och läraktiga, men de kan ofta vara självsvåldiga.
Torsdagsbarn får slita tungt. Torsdagsbarn gör fin karriär. De som är födda på en torsdag är gärna energisk och snabb i vändningarna, men kan ofta förivra sig och handla oöverlagt.
Fredagsbarn är goda och givmilda. Fredagsbarn gör gärna gott. De som är födda på en fredag är kärleksfulla och trofasta. De förstår att skapa ett lyckligt hem och har i regel tur i kärlek.
Lördagsbarn får arbeta för födan. Lördagsbarn får slita hårt. De som är födda på en lördag har sällan tur med kärlek. De har vanligen lycka med sig i handel och penningaffärer.
Söndagsbarn är sött och snällt. Söndagsbarn har det alltid bra och får det mesta de vill ha. Det har alltid ansetts för lyckligt att vara söndagsbarn. De kan se in i framtiden, nästan allting lyckas för dem och de har livlig fantasi.

 

Du kan kolla här om du inte vet: http://www.burkar.nu/ma/alma.html

Jag är tisdags barn

En längtan

Man blir ju alldeles fnossig när man ser såna här bilder.

Jag tjuvade den av Hanna
Snacka om att man får längtan och lite ångest över att tiden går sååå fort, i alla fall småbarns tiden.
PUSS PÅ DEJ ARVIIIID!
GO UNGE!!!

Nån annanhttp://nike.blogg.se/
Har skrivit 2 mycket bra inlägg i dag, själv orkar jag inte.
Tack Nike!

Brittsommar

Sa dom på radion i dag, ja det är verkligen jätte härligt ute, vill inte gå in. Va en sväng på hundutställningen i dag också, sa till sonen att han måste börja ställa sin hund. Jag blev riktigt sugen att visa henne, få se om jag får äran.
Sen for vi till stallet,


Det blev årets sista och ofrivilliga bad där, vattnet va allt annat än varm.


Bruttan trillade av bryggan med huvudet före så henne blev det fart på. Eftersom hästarna har tappat skor så tog vi en promenad, kan man inte rida så får man gå men det var lika skönt. Hade med mig en kartong som jag plockade med mig äpplen i, ska prova att förvara vinteräpplena i matkällaren, få se om dom håller sig till jul.

Grävlingen, fraggeln,gnottarna och kattdjuren

I kväll har dom fått bad, ompyssling och manikyr, vilket inte gillas av alla men det hjälps inte.
Hon är som en grävling, orubblig om hon inte vill flytta sig, en gråsugga i snöre men med lite beröm så har man full uppmärksamhet och villighet att lyda i allt som tur är.

Hon ogillas av vissa familjemedlemmar.


Vad gör du? Får man va mä?Fraggeln ger upp ganska snart, hon har inte en chans.

BRRRRRR! Får man kalla det här djurplågeri?

Jag är faktiskt en gris, grisar badar inte i vatten!!!!


Det är min lördags kväll. Vad gör ni?

Skogen i dag

En lång prommis
Blev en jääätte lång prommis med fynd.

En bild i från i fjol

Samtal

Riiiiing! riiiiiing! riiiiiiing! Det slutade aldrig, jag va på toa och bestämde mig för att inte tokrusa, jag ringer upp. Såg sen att det var Tinas nummer, ringer upp. Det va Nico, lill älsklingen! Vi pratade en lååååång stund, hon berättade att dom hade en häst där och att djurdoktorn skulle komma och titta på den, sen blev den deras. Också berättade hon att Nattis gick i en annan skola nu, ja hon har ju blivit förstakladdare, huga vad stor hon är. Mina bästis älsklingar!!!!
Tina säger på sidan om när jag pratar med henne
.
- NÄ Ä Nicolina inte piska hästarn då törs dom inte äta, rackarns unge


Vackra barn

Blev kvar

Skulle gå och lägga mig, tänkte bara läsa enbarts blogg först. Gör det ni också!
http://enbart.blogg.se/
Jag hamnade på en annan sen som jag inte kunde släppa, mycket, mycket bra och framför allt sann.
http://nike.blogg.se/
Jag får läsa mer i morgon.
Puss & gonatt!

Söka


Alla söker vi något, saknar något, många gånger kanske vi inte är medvetna om det. Vi har beteenen som vi inte har en aning om varför vi har dom. Jag har ransakat mig själv i många år, bla om varför jag drar till mig människor som inte är bra för mig. Nåt slags själv plågeri, jag känner egentligen , oftast, det här när jag möter någon första gången, ändå låter jag inleda en relation eller kompisskap. Det kanske är nåt slags kontrollbehov när jag tänker efter. För jag bestämmer ju redan från början, när jag känner att det inte är ok, att det här kommer inte att vara förevigt. Korkat, eller hur? Förr kunde mina "bekanta klampa på mig många gånger och jag hade överseende, där är det stopp nu. Jag kan i stället ha lite för lite överseende nu för tiden, för att inte bli sårad nåt mer. Hur kommer man i balans?

Jag har tänkt i många år att jag skulle ha gått på ett "sånt där" möte, även om inte jag har missbruksproblem så är man ju omgiven av missbrukare, medberoende och allt vad dom kallas. Beteendestörning vill jag kalla det.

I förrgår följde jag med en vän och i kväll va vi 4 st som åkte. Det är nyttigt att höra allas tankar och erfarenheter man blir verkligen berörd. Just nu finns det ingen vuxna-barn grupp här i stan, hoppas det kommer att bli en snart, vi är några som behöver den.


 

Al-Anon Vuxna Barn är grupper som speciellt önskar attrahera vuxna barn till alkoholister. Har du vuxit upp tillsammans med en alkoholmissbrukare?

Al-Anon är en gemenskap av familjemedlemmar, anhöriga och vänner vars liv har påverkats av att någon annan dricker. Många vuxna frågar sig om de har blivit påverkade av alkoholism. Om någon som står dig nära har eller har haft alkoholproblem, kan följande frågor hjälpa dig att komma underfund med om alkoholism har påverkat din barndom eller ditt nuvarande liv och om Al-Anon är något för dig.

 1. Söker du ideligen uppskattning och godkännande?
 2. Har du svårt att se dina egna förtjänster?
 3. Är du rädd för kritik?
 4. Pressar du dig själv för hårt?
 5. Har du haft problem med något eget tvångsmässigt beteende?
 6. Är du perfektionist?
 7. Känner du dig ängslig när allt går bra för dig, och räknar du ständigt med att problem ska dyka upp?
 8. Upplever du livet mer intensivt mitt i en kris?
 9. Känner du fortfarande ansvar för andra precis som du kände ansvar för alkoholmissbrukaren i ditt liv?
 10. Har du lätt att bry dig om andra men svårt att bry dig om dig själv?
 11. Isolerar du dig från andra människor?
 12. Reagerar du med ängslan på auktoritära och arga personer?
 13. Känner du dig utnyttjad av andra människor och av samhället i allmänhet?
 14. Har du problem med intima förhållanden?
 15. Förväxlar du medömkan med kärlek, så som du gjorde när det gällde alkoholmissbrukaren?
 16. Drar du till dig och dras du till människor som tenderar att  ha ett tvångsmässigt beteende?
 17. Klamrar du dig fast vid förhållanden därför att du är rädd  för att vara ensam?
 18. Misstror du ofta dina egna och andras känslor?
 19. Tycker du det är svårt att uttrycka känslor?
 20. Tror du att en förälders alkoholmissbruk kan ha påverkat  dig?

Alkoholism är en familjesjukdom. Vi som har levt med sjukdomen som barn, har ibland problem som Al-Anons program kan hjälpa oss att lösa. Om du har svarat ja på några eller alla frågor ovan, kan Al-Anon kanske hjälpa dig. Du kan kontakta Al-Anon genom att besöka den lokala gruppen.

När jag var yngre trodde jag inte att min pappas missbruk berört mig på något sätt, han va ju bara full, bråkade aldrig eller gjorde nåt väsen av sig, han var full och gick å la sig. I dag förstår jag ju att det kommer att följa mig hela livet. Det är INTE ok att vara full varje dag och flera dagar i sträck.


8/10


Det va begravning för min mamma i går, innan det va dags att gå så var hela min kropp i uppror, det var både arga och nervösa kännslor. Jag var mest orolig för att mina systrar skulle sätta i gång med nåt otrevligt. Nu blev det inte så som tur var och allt gick lugnt och fint till. Det känns så himla bra att slippa förväntade draman. Huvudvärk hade jag sen hela kvällen.Hundenshus hade fika kväll i går och där var vi. Bruttan fattade ingenting när det inte var träning. Hon försökte få i gång nån av dom andra för lite bus, men det va tji. En av tjejerna där håller på att utbilda sig till hundinstruktör, hon berättade att det kommer att bli hunddagis där uppe till våren, super bra tycker jag.

MUMMA!

Hittade den här bloggen, tack vare en kommentar, bra recept på goda saker.
http://roligarecept.blogg.se/
Nä håll tummen nu att det blir en lugn natt och hoppas alla får sova gott.
NATTI NATTI

Adjäss


Jag hörde värdens liv så dök dom upp, 17 st hann jag räkna till. Tänk om man va flytt fågel, bara breda ut sina vingar och dra till varmare breddgrader, mm det skulle inte vara fel alls.
Hade ekonomin tillåtit så har jag inte suttit här nu i alla fall, få se vad jag lyckas skrapa ihop framöver.
Har fem lediga dagar att se fram emot nu, sköööönt!

Blåsigt


Vad vill du?


UT! måste jag?


Det blåser, kan vi gå hem?
Bruttan brukar ALDRIG ligga i sängen, blir dom korkade av blåsten tro?Pratade med Lizas nya ägare i dag och det har inte kunnat bli bättre. Hon har slutat att nervöst trampa omkring, skäller inte lika mycket och är VÄLDIGT lydig. Jag blir så himla glad! Tjejen säger att Liza är det bästa som finns och att dom känns som ett. Nu får hon springa där på sin lilla täppa och ha sin egen familj. Snyft! visst kommer det en saknande tår ibland men mest glädje över att det blev så bra. Jag ska åka ner och hälsa på också ska vi skriva papper så att hon känner att Liza är hennes. Det är ju defenitivt nu.

Trötter


Saknar dom otroligt mycket, måste klämma in en tripp.

Har tagit en nap på soffan och känner att jag är otroligt trött, trött i själ och hjärta, utmattad med andra ord.
Har mycket grubblerier över bla människor, vad dom gör och säger.
Måste säga som en kille sa på en föreläsning för nån vecka sedan. -Det är lättare att umgås med utvecklingsstörda än normalstörda, dom krånglar inte till så mycket, dom lever här och nu och säger som dom tycker.
Det finns många klumpiga människor, i alla fall runt mig. Dom tycker att dom är omtänksamma och empatiska men så kommer det där som gör att man grubblar, det kommer ett ord, en handling eller ett sms och jag vet inte vad jag ska göra av det, frågetecknen blir många och långa???????????
Säger man nåt om sina funderingar så kommer en ny groda eller så försvinner dom, svarar inte i telefon bla.
Jag förstår ju att dom önskar sig vara allt dom säger men på grund av egna bekymmer så blir det inte så, synd.
Vissa kan jag helt stunta i, där tänker jag att jag  vill inte ens förstå för då skulle jag förmodligen vara lika dan, HUUUGA!
Jag önskar att alla vågade vara ärliga, önska måste man få göra. Jag vet att jag kanske är lite för ärlig, har fått den påpekan nån gång, lessen om jag sårat, men jag klara att ta ärligheten annars skulle jag inte ge den.

Nu ska jag väcka den trötta hunden för en frisk promenad.

+0,6

På termometern, brrrrrr, skrapning av rutor i morron bitti då. Sitter på jobbet och väntar på att brukaren ska somna, då kan jag också lägga mig till ro. Det är nog halt också i arla morgon så det är bäst att ta det lugnt, måste ju på med vinterdäcken innan snön kommer. Har bara 1 pass kvar sen är jag ledig igen, ska göra en massa nytto grejor har jag tänkt, hoppas det blir så.


Sov gott alla och klä er varmt i morgon.

Utmaning!

Enbart Bloggkraft är det vi ser i bloggvärlden. En kraft som kan leda till förändring. Jag tänker här samla exempel på hur vi i bloggvärlden kan göra skillnad. Samtidigt passar bloggen Enbart på att utmana dig. Se till att sprid Bloggkraften till minst två andra bloggare. Be dem att publicera detta inlägg och att samtidigt ge bidrag till minst en av insamlingarna. Har du inte fått utmaningen känn dig fri att bli utmanad och kopiera hela texten. Senast uppdaterade version finner du i denna länk Bloggkraft.

Bloggkraft är när över tusen personer på några veckor skänker pengar till Barncancerfonden mot "Den jävla idioten". Detta till följd av att vi blir berörda och vill hjälpa till. Vi blir berörda av andra människors öde, inte minst av Maddes  mammas sista ord till sin dotter. Utmaningen är att samla ihop 100.000 kr.

Bloggkraft är ibland bara att göra en länk och så får en organisation en gåva. Eller vad sägs om att hundratals bloggar länkar till Uppdrag Barn vilket innebär att ett stort bolag skänker 20 kr/länk till Childhood. Varsågod här fixade jag 20 kr.
Bloggkraft påverkar regeringen. För första gången fick regeringen också känna på kraften i bloggvärlden. Utan den kritik och det stora engagemang som bloggvärlden bombaderade de folkvalda med hade regeringen inte ändrat och gjort tillägg i FRA-lagen.

Bloggkraft är om många läsare plockar fram sin mobiltelefon för att stoppa bröstcancern. Sms:a ROSA till 72900 så bidrar du med 50 kronor till Cancerfonden. Samtidigt får du ett digitalt rosa band till din mobil.  » Läs mer om villkoren här.

Bloggkraft är att i handling och i ord visa att vi bry oss. Du kan välja att skänka 10 alternativt 50 kr genom att skicka ett SMS. Skriv FÖRÄNDRA10 (för 10 kr) respektive FÖRÄNDRA (för 50 kr) och skicka till 72 950. Läs mer om Rädda barnens arbete.

Bloggkraft är att dela med sig av det vi kan. Du kan stödja BRIS genom att skicka ett SMS med texten BRIS25 till 72950. Då skänker du 25 kronor till BRIS. Är du Tele2-kund tillkommer ingen ordinarie SMS-taxa.

Bloggkraft skulle via Action:Aid kunna ge massor av vatten, flera barnmorskor nya skolböcker eller var för inte getter. Man kan här ge bort gåvor i form av hjälp till behövande. Själv funderar jag på om jag skall ge bort en get eller en barnmorska?

Några tips var du denna månad kan spendera några tior eller vad just du kan avvara.

Kopiera gärna texten och lägg på din hemsida, sprid till ett par av dina bloggkompisar. Har du fler uppslag så gå till Bloggkrafts ursprung och ge förslag.

Inlägget är pingat på Intressant.

Peter PC Carlsson, på bloggen Enbart, utmanar alla som läser detta att bidra. Själv sänder jag det också vidare.


!!!

Om ni inte varit in och läst, gör det och kanske bidra lite?

http://levaidag.blogg.se/index.html

Pinsamt, pinsamt

Så här stod det i st i dag.
En dotter har anmält att hennes avlidna mammas örhängen, armband, ring och brosch försvunnit ur en låst chiffonjé. Två nycklar till byrån saknas och barnen har nu bytt lägenhetslås till bostaden.

Jag vet inte vad mina systrar håller på med och det är bara sååå himla pinsamt!!!

Wrestling

Såg på Kickis blogg på fm att det var brottningstävling i dag. Jag kände i hela mig vad kul det skulle vara att se. Så jag slängde mig i bilen och for med hopp om att få se hennes lille brottare sopa mattan med nån. Jag hann och YES han vann den lille. GRATTIS; GRATTIS!
Jag ville naturligtvis känna känslan av brottningslivet också, levde ju själv med det i 12 år och det är så himla fin gemenskap, periodvis så tycker man att man bor i tränings lokalen. När det nu va match så står man där och gungar och trycker naglarna i handflatorna så nästan blodet sipprar, tänk jag som inte alls är sport intresserad. Men när knattarna vevar med varandra och tårarna rinner av kamp då är det nåt speciellt. Dom är så himla underbara man vill bara krama dom. Tyvärr blev jag tvungen att åka så jag fick inte se nån prisutdelning.

Jag bor med en tjuv!Bemödade mig med att baka i går, äppelkaka som jag tänkte mumsa på i helgen. Jag gjorde den i en mindre långpanneform. Jag skulle i väg på ett kort möte på em, kakan stod lååångt in på bänken, gissa vart den va när jag kom hem? Japp i Bruttans mage, hon gör så när jag inte är hemma, hon skulle tjuva gråsten bara för att få tjuva den rackarn.

Listig är hon Ja jag vet att det är mitt fel men, men, hjärnan är inte alltid med. Har i alla fall bestämt att gillra råttfällan, bestämde i dag att hon har satt sina tassar på högre höjder för sista gången. Jag kommer att stå och tjuvkika på henne i köksfönstret, tur man bor på bv. Om hon klämmer skägget lite är ju inte hela världen, eller?

En dag till


Hur länge tänker det hålla på? SUCK!

Fiiint!


Blött, blött, blött


Hon har nyss rullat sig som en häst i soffan, det är hennes sätt att torka sig. hon tycker att det är pest att vara blöt och försöker springa i från sig själv.
Efter en stund får hon tråkslag och talar verkligen om det.

Kom igen då matte?


MEN! fattar du inget?


SNÄÄÄLLA?

Ok vi kör lite lydnad och vänta träning, sen får hon en ny pip boll som belöning. En nöjd hund lägger sig under sängen och sover. Det blir nog två pass till i dag, det verkar inte sluta regna.

Varför?


Som jag sagt tidigare så va kontakten inte så bra mellan mig och min mamma, inte mellan mina systrar och mig heller och särskilt då INTE med min tvilling syster. Henne har jag inte pratat med på 20 år. Sist jag va till min mamma tror jag va när hon fyllde 65, om jag inte minns fel, jag har varit upp 2 snabba svängar och bara ståt i hallen efter det. Jag hade en nyckel till henne för länge sedan, den gav jag till min storasyster för typ 12/14 år sedan.
Jag har haft stora föraningar om att det kommer att bli mycket tjafs när våran mamma går bort. Och i dag kom det första.
Begravningsbyrån ringde och talade om att det va dom som hade hand om mammas begravning, i nästa andetag säger karln -Din storasyster säger att det har stulits smycken så nu är lägenheten plomberad.   Finkännslig typ det där?
Jag förklarade att jag inte har tillgång till lägenheten och att det va ju bra då att den är plomberad.
Det här är bara början.
Jag hade hoppats på att dom inte skulle hålla på nåt mer, trots allt, men det är väl bara att bita ihop.
Jag fattar inte att folk måste hålla på så här när någon dör, det hör ju inte till ovanligheten i alla fall.

Vitt

Var det på backen i morse, så nu kommer den snart, vintern. Solen sken så medans jag skrapade bilrutorna med frysbitna fingrar bestämde jag mig för att släpa ut den lilla damen i skogen ännu en dag. Hon bor ju mitt i rännstenen så jag tror att hon behöver lite skog emellanåt. Jag hör på hennes röst att hon är lite trött ibland men, men, det är bara vackert att följa med, till vintern går det nog inte att få med henne.

Sååå här glad blir hon när det lyser gula kantareller inne bland träden.Hörde på radionyheterna i morse, dom diskuterade svenska folkets alkoholvanor och vad vi lär våra barn. Nu hade nåt forskningsinstitut kommit fram till att våra barn gör som vi gör och dom kommer att få mycket problem i framtiden? Eftersom vi konsumerar så mycket alkohol och vi gör den så viktig i våra liv. Många anser inte eller tycker inte att dom har några problem. Våra barn mår mycket dåligt av att vi dricker för mycket.
Min reaktion var att, ja ha va det här en nyhet eller?

RSS 2.0