Trött, arg och ännu tröttare

Slutade 12 i dag efter ett 16 timmars pass, for till hö Erik och köpte hö, hämtade Peace (Sonens hund), gick en prommis till kliss. Det är super bra att gå där, endast hund människor och inte så mycket annat. Stannade till på klass och köpte hundmat, hämtade Bruttan på dagis, dom vill att hon är kvar till 15:00 när jag jobbat natt så hon får umgås med sina dagiskompisar lite. Lämnade tillbaka Peace till sonen, for och släppte Bruttan på LV5 för att hon skulle få springa lite hrrrum host, host. Och vad hittade vi väl där, på 5 m avstånd, jo det fullkommligt vimlar av rådjur. Guuuud vad arg jag blev, så där ointeligent hundägar ARG!!!!! Jo o då hon kom efter ca 5 min som kändes som 50, med den blåa tungan släpandes kastade hon sig i snön 10 m från den arga matten. Det var bara att andas och tänka bort det, jag gick mot bilen så hör jag hur hon kommer bakom och laddade - STANNA!!! Ops hon tvärnitade, väldigt förvånad blev jag, kopplade henne och gick lugnt till bilen, nja lugnt å lugnt, hjärnan va på högvarv LYDNAD, LYDNAD, LYYYDNAD!!! TRÄNA, TRÄNA, TRÄÄÄÄNA!!!  Tankarna gick till det Lena sa en gång. - Siw det är en husky, det kanske inte går att träna bort?  Känner mig som en bebis som kastar sig på golvet och sparkar med benen och skriker. DET SKA GÅ!!!!!

Sorgligt


Tänder ett ljus för Sabina, hennes kamp är över nu.

Utmaning 2

Kopiera detta till din blogg, utmana 5 personer och berätta det för dom. Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn. Alla svar måste vara riktiga, inte hitta på ord! om personen som utmanade dig börjar på samma ord som ditt, får du inte ge samma svar som han / hon har gjort. Du får inte heller skriva samma svar 2 ggr eller skriva ditt eget namn som svar. Lycka till!!

1. Vad heter du?  Svar: Siw

2. Ett ord på 4 bokstäver:  Svar: Sola

3. Flicknamn:  Svar: Sofie

4. Pojknamn:  Svar: Sven

5. Yrke:  Svar:Snickare

6. Färg:  Svar: Svart

7. Klädesplagg:  Svar: Skor

8. Mat:  Svar:Spagetti

9. Sak i badrummet:  Svar: Spolknapp

10. Plats / stad:  Svar: Spanien

11. En orsak att vara sen:  Svar: Sova över

12. Något man skriker:  Svar: Shit!

13. Film:  Svar:Sex and the city

14. Något man dricker:  Svar:Saft

15. Band:  Svar: Secret service

16. Djur:  Svar: Silkesapa

17. Gatunamn:  Svar: Snickargatan

18. Bil:  Svar:Saab

19: Sång:  Svar: Sommartider

20. Aktivitet med mer än en deltagare:  Svar: Sällskapsspel

Dom som känner för det kan göra det.


I går

Snö, snö, snö, vi har mer snö än dom har i ramsele.
- Oj vad mycket snö ni har, sa Tina


Jag hör Nicolina en bit bort.
- HAHAHAHA Bjuttan har snöbollar i jumpan!!!


Nicolina somnade innan mörkläggningen så Nattis och jag fick ha mys för oss själva. Jag berättade för henne om när jag va liten och vi var i farmor & farfars stuga, där fanns ingen ström. Då umgicks man med varandra. Men, sa Nattis, telefon då? Nä ä vi klarade oss fint utan den också. Sen läste vi bok i ficklampssken och berättade några spökisar.


Hur många glömde att ställa fram klockan?

Dan före fredag


I dag går mina tankar till Sabina, hon har kämpat hårt och jag hoppas hon piggnar på sig så hon får möjlighet till den behandling hon hoppats på.

Annars har min dag varit bra, tog en liten tripp till kliss stugan på 3,6 km och nu ska jag strax på jobbet sen är det LEEEEDIG helg med BÄSTA sällskapet.

Utmaning av häxmamman

1. Ta närmaste bok,slå upp sidan 18, vad står det ?

Han tystnade och så intensivt på oss i tur och ordning.

2. Sträck ut din vänstra hand,vad rör du vid ?

Vardagsrums väggen

3. Vad såg du senast

Mina marsvin

4. Utan att se efter,vad är klockan

23:30  riktig tid 23:25

5. Bortsett från datorn,vad hör du just nu ?

Tvn

6. När du senast var ute,vad gjorde du då

Kvälls prommis med hunden

7. Vad tittade du på innan denna undersökning

Häxmammans blogg

8.vad har du på dej?

Blåa långkalsonger å brun polo

9. Drömde du nått i natt ?

Vet inte

10.När skrattade du senast

För ½ timme sedan

11.Vad finns det på väggarna i det rum du befinner dej i

Hyllor med kort, lite saker och blommor

12. Har du sett nått konstigt på sistone ?

Nä inte som jag minns

13. Vad tycker du om den här utmaningen?

Kulig

14. Vilken var senaste filmen du såg

Beck

15.Om du blev mulltimiljonär,vad skulle du köpa då?

Massor antar jag

16.Berätta något om dej själv som andra inte vet?

Jag har fått vårhacka

17 George Bush

En fd president

18-19. vad ska dina barn heta Pojk-o Flicknamn?

Ska inte ha fler barn

20.Skulle du någonsin överväga att bo utomlands? Var?

Nepp

21.Vad vill du Gud ska säga när du kommer till Pärleporten

Välkommen

Då var det att hitta någon man kan utmana, ta den den som vill.


Solsken!

Tänk vad glad man kan bli när Tina ringer och säger att dom kommer i helgen. Jag gör stora hoppsasteg med ett stort leende på läpparna.

Sen berättar hon att det har kommit ett gäng invandrare till ramsele, så där en 15-20 stycken. Det är dom ju inte vana vid där, har inte funnits några hittills. Barnen tittar storögt på dom där bruna, inte Tinas barn men dom som så gott som aldrig varit utanför byn. Nu får dom nåt och prata om sockenborna.

-6 och snö

Nu är hon på G, jätte skönt att se.



Hoppas ni haft en bra dag? Nu sticker jag till jobbet snart.

Ok :-)


Fick den av björnesmagazin.
Tackar och bugar.

Söndags prommis


Va och gick med hundarna i skogen i går, så hör jag att Bruttan börjar att skrika, så där som hon gör när hon är rädd för något. Jag ser att det står ett äldre par lite längre fram, gubben skriker som en dåre. Jag går fram och kopplar Bruttan och ber om ursäkt att dom blivit skrämda. Då säger gubben - Nästa gång jag möter en hund ska jag ha en pinne och slå den med. Vad säger man? Ja ha fick jag ur mig, då säger han - Ja jag ska slå den här, han pekar på nacken, så knäcker jag nacken på den. Mitt svar blev att man väljer ju om man vill döda eller värja sig. Stackars tanten höll på att skämmas ihjäl. Jag blir hur som hellst så himla lessen över att folk måste vara så elaka, det känns som att vi inte kan vara nån stans med våra hundar.  Skulle ju inte ha henne lös om jag inte litade på henne. Hon skulle inte ha skällt heller om inte gubben stannat och viftat och skrikit.

Ja ja, man får väl ta det? Nu ska jag ut i snön.

Inget särskillt

Händer i helgen, jag jobbar. Jo jag ska träffa ett par i morrgon som vill passa Bruttan, fick ett super mail av dom och det bästa är att vi bor granngårds. Jag har fått minst 10 mail och tänker träffa några av dom. Jag behöver ha trygghet när jag ska på jobbet, ingen som säger dan innan att -Jag orkar inte. Alla kan ju bli sjuka eller att det händer nåt så då är det bra med backupp.
Mina fina


Jag gjorde fläskkarrè härom dagen, slängde åt Bruttan en bit men fröken kräsen luktade lite på den sen gick hon, hon gjorde lika dant i julas med en bit fransyska, hon äter inte rått kött. Wilda däremot, hon skyndade sig att snyta biten när Bruttan lämnade den. MUMS!

Vår känning

I dag har det varit super väder, va ute från 11 till 14:30. Satt uppe vid sidsjön och njöt av  värmen. Hoppas det håller i sig.


Den här tjejen behöver en helgmatte varannan helg när jag jobbar, nån som vet nån bra?
Hon har varit hos en kompis men hon mår dåligt emellanåt och orkar då inte, så jag hoppas nån annan har tid och lust som är lite mer stabil.

Imse vimse


Dagen har varit ett vacum.
Morgonen började med att jag flög ur sängen, jobbade i natt, i tron att klockan va MYCKET mer än den va. Vimsade runt en stund innan jag fattade att den inte va så mycket alls, tog mig samman innan hjärnan kortslöt sig helt som tur va. Fy va hemskt det är när man vaknar så där i panik. Sen har hela dagen varit som i dvala, tog en prommis med Bruttan på 2 tim men det hjälpte inte så nu hoppar jag i säng.

Skratt

Vet ju inte vad ni har för humor, men jag säger bara gå in HÄR och kika, killen är helt underbar.

Mini mys främmande


Carina har  flyttat in i mitt hus, hon kom i går kväll  och hade sina små med sig, vi hade riktigt valp mys. Bruttan undrade så klart va det va för små filurer, otäcka tyckte hon att dom va så hon dök under sängen och stannade där.




MEN HALLÅÅÅÅ! Hur kommer man upp????


Det finns några som fortfarande är otingade om ni skulle vara sugen?

WOW!!!

Nu är den ännu finare, gå in och kolla, jag vet att många har kikat in så ta en titt här också.

Många minnen HAHAHA

Jag rensade och sorterade i förådet i går. Sonen är ju vuxen och har ett eget föråd nu, så han kan ha sina minnen där. Jag har i dag suttit och gått igenom gamla pärmar och dagböcker m, m. Många minnen , glada som sorgliga, många namn på vänner som inte finns längre, några jag glömt och många jag minns, som fortfarande finns kvar. Ja a du Madda vi skulle ha läst några av dagböckerna tillsammans "fniss". Och Lotten, du ska få en av dom, den är sen stödetiden, minnen som du inte minns men dom får du av mig, att fortsätta minnas.

Bjuder på en gammal hit som va JÄTTE poppig -78

Några tänkvärda ord jag hittade i mina gömmor.

 Han planerade sin dag, sin vecka, sitt år, ja hela sin framtid. Men så kom livet emellan.

 En gång i livet måste man unna sig en riktigt fantastisk kärlekshistoria. Sen kan man leva på minnerna om den inte skulle vara i evihet.

Äntligen!

Som Gert Fylking brukar säga.
Den är jätte fin, hemsidan som min självvalda lilla familj har fixat.
Kram och grattis den blev suuuuper!

Gå in och titta vetja!
http://www.hrafnasil.se/

Ör

Lite av varje

For till hundklubben i kväll, inte för nåt särskillt utan bara ändå. Bruttan och Kompis fick umgås lite och det gör dom på bästa sätt. Hon blev lite halt så nu vet jag att hon har ont i ett ben, skönt att verkligen veta. Hältan gick över ganska fort så nu får hon ta det lugnt, ett måste även för henne. Tränade lite gå fint med Kompis, han kan så det är bara att köra på, Maggie däremot måste se till att ha typ en mandarin el dyl i munnen så det inte blir så mycket ord. "fniss"
 - Jag tycker om dig åxå! :-)

Sen ni så va vi och tittade på ev blivande kompis till Wilda, underbara små 2 v bebisar, titta och njut.


Vad tror ni om den lilla bruntigren?
Eller kanske silverflickan?
Hmmmm ska dit igen om 2 v så få se då.

Trodde aldrig

Att jag skulle bli överlycklig åt att Bruttan drog i kopplet, i dag blev jag det och hon fick göra det, hon är alltså piggare. Hur olycklig kan man bli egentligen när man inte förstår vad som är fel?
Hon har ätit liggandes i soffan, hon har bajsat & kissat, inte haft nån feber, lunkat sakta krumryggad med svansen mellan benen, jag har fått lyfta henne i och ur bilen, jag har klämt, böjt och gått igenom hela henne?????
I dag har hon gått som "vanligt", hon lyfter svansen, hon har gått in och ut i baksätet själv men inne ligger hon mest under sängen så hon behöver vila, hon är lite stel i bakdelen. Jag har dragit slutsatsen av att hon måste ha legat tokigt i bilen när vi va till ramsele, kanske Ullabella låg på henne på nåt vis? Ja jag vet inte. Så fort plånboken tillåter så blir det en rönken på höfter och knän i alla fall.
Jag hoppas hon är så här snart igen.


Tack för alla omtänksamma sms och kommentarer!
KRAM

Lite bättre

Bruttan är "lite" bättre men inte alls sig själv så det blir till att ringa vetrinär i morgon.

Stor oro!

Bruttan är sjuk, jätte sjuk och jag vet inte vad som hänt????? När vi kom från ramsele så for vi och skulle släppa hundarna i skogen, hon ville inte gå, bara satte sig. Hon som annars flyger som skjuten ur en kanon. Jag gick en bit med henne och hon vekav ner mot träden "lunkade VÄLDIGT sakta" vi fortsatte att gå. Ropade på henne efter en stund, hon kom inte, efter en halvtimme hittade jag henne ihopkurad i djupsnön bakom några buskar, det va mörkt och då syns hon inte. Jag fick bära henne till bilen, hon skulle varken gå in eller ut. Hon bara ligger men hon har ätit i alla fall. "Tror" att hon har ont i nåt ben? Har böjt och dragit men ingen reaktion men det visade ju inte Liza heller fast hon hade så ont.
Alla tips är hjärtligt välkommna.

Drakborg och valpmys

Äntligen!!! Blev det dags för drakborgen, i somras när vi skulle dit va det stänkt men i dag, i dag blev det av.






Jag fick en jätte fin tecning i dag med en massa hjärtan och blommor m, m. hon som lärt sig skriva hade skrivit KÄRLEK på den, ÅHHHH vad fin den är!



Också lite sistakvällenmys med valpar, underbara söta.








Lilla Cesarinnan hon brydde sig inte om kiss & bajs, hon skulle nog kunna bo i valprummet.
Nä nu ska jag krypane med dom små propeller sessorna, i morgon bär det av till ramsele, huga va tyst och tråkigt det ska kännas hemma i morgon kväll, tur att jag jobbar i helgen.

Tilda x 2

I går kom en kompis, från alnö, till tjejerna. Dom lekte, lekte och lekte, jätte kul att träffa nån som man inte träffat på länge. I morse ringde hon igen, vi träffades på alnöbadet och badade, badade och badade.



I kväll ska jag på avslutning på draghundskursen, tjejerna går en trappa upp till Carina och myser med 5 v små valpar så länge. Jag måste nog snusa lite jag också, huga man blir ju sååå sugen.

Dagisfröken


Är hon den här veckan, hon skulle ha varit ledig men dagiset har fått en "oregerlig" snubbe som måste fostras och det har blivit Bruttans uppgift. Jag kan inte annat säga än att jag är mäkta stolt över henne. Men jag har ju lagt ner en hel del jobb på henne också så jag får väl sträcka på mig lite. Mina vänner brukar säga att om hon inte hade hamnat hos mig hade hon inte levat i dag, hon va ju en riktig galenpanna när jag fick henne. Jag brukar säga att har jag fått ordning på Bruttan så går det att få ordning på dom flesta hundar. Det är ju i grund och botten ägaren det hänger på hur hunden är.

Bild dagbok om dagen





Fika & kojbygge i skogen.








Skridskoåkning med pejuetter och några rovor på jumpan.

Medans jag väntade

Så blev det en lång prommis till södrabacken, en skön solstund i vidskjulet, sen traskade vi hemmåt.

Sittafintkompisar


Man får ju vårkänslor, kolla barmarken.

RSS 2.0