Mors dag


Anvisningar för firandet av Mors dag.

(Ur broschyren från 1920.)

1. Svenska flaggan hissas från hemmets flaggstång.

2. Mor hälsas om morgonen med en sång från barnen.

3. Hon bjudes före uppstigandet på gott kaffe och bröd, berett av barnen.

Hon hedras med blommor och en liten gåva.

4. Henne beredes, så långt det är möjligt, vila och frihet från allt hushållsarbete under den dagen.

Barnen bäddar, sopar, lagar mat och diskar.

5. Vid eftermiddagskaffet eller på aftonen hålles en liten högtidlighet, där far i huset medverkar. Något vackert läses upp innantill, och hjärtats tack bringas Mor, som är hemmets sammanhållande kraft. Barnen utbedja sig Mors förlåtelse för ohörsamhet och bristande tacksamhet, för allt som vållat Mor sorg, suckar, bekymmer och svårigheter.

 

Borde det vara så här?

Ha en solig fin dag alla.


Sommar feeling


Vi tog hundarna och klättrade uppför södra berget, kollade lite små grottor och nya stigar.


Vi tog oss upp bakom skjutbanan, väldigt brant va det. Sen gick vi genom skogen, följde en av skogsvägarna och vips så va vi framme på ängen. Där hade SAIKarna avslutning med brottningen och eftersom våra pojkar har brottats så kände vi några där, vi fick åt oss både grillad korv och bubbel vatten, mmmm. Den mest lyckosamma promenad på länge. När vi kom hem satte vi oss i solskenet och drack kaffe, for förbi ica och där fanns det jordgubbar, så kvällen avslutas med jordgubbar och mjölk. Hur har ni haft det då?

Lite oreda

Blir det med nya djur, och det va ju mååånga år sedan någon blomkruka blev vält. Men, men vi vänjer oss sakta med varandra. Dom har ju varken sett barn eller hundar förut så det blev ju en smärre chock men den gick över på ett dygn. Sonens damphund kom några timmar och satte skräcken i dom, hon är ju smidig som en bulldoser "lill" tjejen. Här hamnade lillen.

Han flög, stackarn, som en vilsen fågel mot fönstren så jag har lite att röja. Den större grabben är lite colare, nöjd bara han kan gömma sig nån stans.

Två bilder till.
Snutte, han är inte 2år, han är 1,8 år "lillen".

Och Aslan:

Har ni tips på bättre namn?
Brorsan och Sixten, tyckte Nicolina.

Också en prommenad bild från helgen.

Vilken tur att det snart är sommar så att vi kan umgås oftare. I LOVE YOUUU!

Daffy har gjort en Daffylina

Han är den mest perfekta hunden, lydig som få och vallar som en gud.

Han är 12 år och har äntligen fått gjort DET!
Och det kunde inte bli mer perfekt. Hon är så mycket riktig hund som nån kan bli, vilken skalle hon har. Jag vill bara haaaaa! Hoppas han får göra det igen, jag står först i kön kan jag lova.

Kopia av sin far och helt bedårande.

3 små brudar

Har jag hos mig i helgen, mys, mys.

Sover sött på natten gör dom.
När man är 11v så har man inte så stor koll på kroppen.


I går grep skräcken mig!

Hon va till frissan förra fredagen och i går när jag kom in, efter att jag varit med hundarna, så såg jag det här!!!! tar mig samman och frågar försiktigt.
- Nicolina har du klippt håret?
- MM, svarar hon och fortsätter se på tv.
- Vart har du lagt håret då?
- Under sängen ligger det.
Jag går in i sovrummet och sopar under sängen.

Ja ja ingen har ju dött och det växer ju ut, vilken liten unge har inte klippt sig själv nån gång? Ler för mig själv.

V 21


Bruttan har sina lingon veckor, är inne på den 2dra och är väldigt emlig. Jag hade tänk cykla ganska mycket med henne men vädret har inte tilllåtit, VÄGRAR att ta på mig vinter jackan, hoppas nu att värmen kommer??? Har tränat lite inne och i kväll torkade jag blodpudding till henne. Få se om det blir nån spårläggning? Tjejerna kommer ju i helgen och sist fick jag millimeter beskrivning hur man lägger spår, Nattis är proffs på det nu. Gullungen hon kan allt hon.
I måndags va jag och hälsade på två snyggingar som ska försöka bli Wildas kavaljerer, en kille som jag jobbade med i fjol ska flytta tillbaka hem, han kommer från Borås. Han kan inte ta med sig katterna, en kastrerad herre på 2 år och en liten kille på 7 mån, super härliga. Så det blev ingen liten kisse nu heller, jag hoppas bara att det funkar med Bruttan.

Har "tyvlånat" bilder av Niklas, först den stora killen, han går frivillig i koppel, kul! Han kanske följer med på hundprommis.


Också lillen då, såååå snygg!

Och trött.

Bruttan

Nu finns hon på youtube.


Och så här låter det i tid och otid när larmen går.

Köpa häst?


Hon går i pappas fotspår den här tjejen.
När jag hämtade dom sist så berättade dom om ridskolan och ridningen. Nicolina hon galopperar för fullt bla med mamma i skogen, Nattis hon rider bara på Lukka. Lukka ska ha ett föl i sommar, berättade Nattis, det ska ev säljas, och om det nu nödvändigtvis MÅSTE säljas så är det BARA du Siw som får köpa det!!! Dom kan ju inte hålla på att sälja alla föl, som dom gjorde med Vordis, så då blir det ditt Siw ? Visst då?
Bra försäljnings teknik va? Eftersom hon vet att jag inte kan säga nej, gullungen.
- Ja ja det ordnar sig, jag lovar.

Solig dag

Har inte varit ut ännu,  Bruttan sover som vanligt, har varit in och försökt störa men hon ligger kvar där under sängen, hon får väl sova då. Det ser ut att blåsa, samma som i går, VART ÄR SOMMARVÄRMEN???


I förrgår hämtade jag min cykel hos cykelnisse, så nu blir det cykla av med hunden, hon blev lite tossig och skulle hoppa och skälla först men sen sprang hon så fint bredvid, duktig tjej. Kan jag lära henne detta tro? (bilden är lånad)

Annars är hon duktig på att lära sig saker själv, hon kan öppna lådor, sofflock och i går visade hon att hon kan öppna dragkedjor, när hon skulle tjyva godis ur kompisens väska.


 Bilen pajade i går, halva avgassystemet rasade i backen och skramlade fint släpandes efter. Jag såg på besiktningen att det va dåligt men hoppades att det skulle hålla ett tag till i alla fall, men inte. Fick lämna bilen på alnö för jag fick inte loss den trasiga delen. Varför händer sånt här när man är som fattigast, frustrerande att vara utan bil.

Helgen

Nattis bakom kameran, blivande fotograf mån tro?

Sen knäppte jag lite lekparksbilder.Nattis & Mira


Också regnbågen i går kväll

Nu hinner jag inget mer, måste till jobbet, tjaba.

100 dels sekund

Har jag på mig när jag vill fånga henne på bild, hopplöst med andra ord.
Hon kan sitta fint också, ibland när hon har lust.

JÄÄÄSP!

Säger Bruttan nästan skrikandes, när jag vill att vi ska gå ut före 11. Här om morgonen tog jag dammsugaren och körde in under sängen.  Taskigt? Ja lite kanske.

Här ligger hon sjusovaren.

Va på hundklubben i går en stund, det var städdag så vi krattade (i regnet), eldade och sorterade en massa skrot. Bruttan blev alldeles knäpp när vi for hem, hon är ju van att hon får jobba när vi är där, så hon flög runt bak i bilen av frustration. I kväll visar sbhk upp sig vid sidsjön och bjuder på fika, hoppas solen håller sig framme.

Puss på dig Kompis.

RSS 2.0