Nytt år!!!


Happy New Year!!! To All Of You

Eftersom jag har arbetsdag i morgon så blir det lungt för mig och Bruttan, en massa gott att äta duger länge.

Inte

Det blir inget egotrippat collage, är alldeles för självkritisk för det ännu, jobbar på det. Jag bjuder på en 36 år gammal bild i stället, den fanns i ett album hos min mamma och den utstrålar hela mig.

Jag vet! Dålig skärpa, har knäppt kort på kortet.

Jul kul

Måndag & tisdag när jag hade lilla farmor här så roade jag mig med att göra detta, jag kan lova att hon höll på att skratta ihjäl sig, hon kan nämligen INGENTING om datorer, jag fick väl spela upp det ett tiotal gånger.

Yesterday


Jätte bråttom in, det blev en härlig tur och Bruttan följde med en bit. Hon fick sig en kyss igen, av tråden i somras så hon har inte velat varit med, det börjar släppa nu så hon törs gå till hästarna.


Fiiina pojkar!

MJUSIC


Lite bilder

Från helgen

Syskonen öppnar julklappar


Hundarna med sina klappar


Min julklapp till mig själv, bord och stolar. Afrodite stortrivs, totalt oåtkommlig för hundarna.

SupriceJa just ja, den där överaskningen!
Måndag morgon följde sonens farmor mig i ett ärende, när jag va på väg att hämta henne så blev jag uppringd av Lotta som säger  -Du får inte skuttsa hem mamma i dag och hon kanske måste sova hos dig.
OJ OJ OJ både jag och lilla farmor hade mycket att göra 2 dagar före jul, men det var bara att lyda.
Kl 22 på tisdag kväll fick hon komma hem, jag gick med in, UNDERBARASTE ungarna hade renoverat hela hennes skabbiga badrum, målat, bytt ut inredning inklusive duchkabin m, m. Det va super snyggt och lilla farmor va mer än nöjd kan jag lova. Älsklings ungar ni är bara bäst!!!!

Bara vara


Förmodar att Tomten haft vilodag i dag, det har jag också. Bara tagit det lugnt, varit i skogen med hunden och myst några timmar i kväll med världens goaste Arvid. I morgon är det jobb som hägrar.

God Jul!

Vill jag önska alla, dagarna blev hektiska pga en överaskning, berättar mer senare.
Bruttan vägrar att ha luva så Peace ställde snällt upp.

Ha nu en riktigt God Jul!

Söndag


Dom kommer när man visslar, go gubbarna.

Har i kväll myst i soffan till underbara Heartbreak Hotell filmen, det är helt underbar.
Eller hur?
I går va Madde och jag på aveny och bara dansade hela kvällen, lite heartbreak varning va det nog på oss. Nöjda va vi när vi traskade på våra runda fötter hem i natt.

Snart så


Är den för många, efterlängtade julen här. Själv så tycker jag inte om julen men har bestämt mig för att jag ska tycka om den i år. Vi ska tycka om den tillsammans, jag, Fredrik, Emmeli och djuren.

YEEES!


Och jag sticker till hästen och tar en tur.

Tråk


Hon sover

Och hon också

Matten blir nog uppe halva natten i väntan på att det ska torka i den trasiga tumlaren.

En liten prommis

Tog vi på em innan jag skulle på jobbet. Först möter vi en vild svart labrador, Bruttan tittar lite och går snyggt förbi, stolt matte. Sen en bit längre fram så hör jag hur det snärtar till lixom, svich sa det så hade vi en busigaste busiga jämthund hoppandes och snurrandes runt oss. Vid staketet står en äldre dam som förtvivlat talade om att han slitit av snöret, hm hon kanske inte ska ha honom i snöre utan skaffa en vajer eller nåt??? Vi hjälptes åt att få hunden tillbaka över staketet så damen slapp stå där i djupsnön i sina birkenstock. Hur som hellst så uppförde sig min hund exemplariskt, stolt matte igen.

Sen mötte vi en liten bjäbbig tuss, såna som Bruttan bara brukar få nåt fel på, men hon bara tittar och går vidare, MYCKET, MYCKET STOLT matte har hon nu, hoppas det får vara så.

Har också varit på djurmagazinet och provat dragsele m, m, hämtas ut till veckan. :-)

Info.....

Jag har förstått att ni är nyfikna?
Har nu varit på första träffen på draghundskursen, åkte dit med ALLA nervtrådar i hela kroppen hopdragna och naturligtvis med tanken -VAD HAR JAG GJORT???Hur som helst så åkte jag därifrån med ett leende på läpparna.
Nu ska det inhandlas sele, lina m, m. Och en intensiv klicker träning på ordet STANNA!
Vi ska inte åka skidor nästa träff heller, PUH! Jag lovar att tala om när det blir så att ni som vill ha ett gott skratt kan ligga i buskarna, vi ska tydligen hålla till i sidsjön.

Åttio talet


Just ja!Partyt i lördag va jätte bra, allra helst musiken, Lilian och Sören bjöd verkligen på sig själva hela kvällen. Om ni har skarpa ögon så ser ni drinklistan till hö. Jag tog mig en frisk prommis hem genom skogen vid 3 tiden, piggnade fort till det va minst -15 ute. Dom som stod ute när jag gick trodde nog att jag va korkad, dom frågade vart jag skulle när jag gick mot skogen, hem sa jag. MÄ vart bor du då?

Kandi


Kom till stallet halv sju, behövde verkligen koppla av med en ridtur. Borstar & pysslar upptäcker när jag ska kolla hovarna att hö baksko fattas, typiskt! Funderar en stund men beslutar att rida ändå, det gick bra. Han är lite kännslig i hö bak, brukar få kotledsinflammation där. Eftersom han alltid vill vara först så kan det bli lite förmycket race i bland, han är en klok herre som förmodligen kännde sin begränsning i kväll.

MYYYS!


Till tusen blir det nu. Lilla Arvid med goa mamman kom i dag, han högg tag i Bruttan och ville genast smaka på henne, gissa om hon blev rädd? Äckliga små varelser såg hon ut att tänka och la sig snabbt i skydd under bordet. Han fyller 1/2 året i morgon stora grabben. PUSS, PUSS!


Tjuvade kortet från Lottens blogg, jag vet att jag får. :-)

I går


Bilen va helt igen isad, tackar allra hjärtligaste för sjukhusgaraget, 20 min där så va bilen isfri.
Sen va det jobb.

DjupdykningI sängen strax, ska jobba i morgon, men sen ni!!!
Efter en dag med överabitiös ridning och pulsandet i snön i dag så är mina ben som gummisnoddar. Så i morgon ska dom få svänga sig till bra musica på adasgullungars mc klubb. Ska på LV5 och roa mig med människor,  hoppas det blir  massor med folk, det är ju öppet för alla. Och ni som bara är ute med era hundar, gå förbi vettja! Dom brukar ha grill ute med "dricka" till. SOV GOTT

Hej mitt vinterland.......

Lite bilder från morgonens promenad, det är som i sagans land.
-NU TAR JAG DEJ! SA TROLLET.
Bara så ni vet, alla ni som prommar i LV5 skogen, så har jag plumsat, med snö upp till knäna, ett lååångt spår.

Över ambitiöst?

Madde och jag begav oss tidigt i morse upp till höga kusten. Vår snälla arbetsgivare har givit oss en slant att roa oss för, så det blev en två timmars ridtur i solskenet.


La mig på soffan en stund när jag kom hem och bläddrade i nya hundsport, många fina bilder bla.
Kl 18:00 bar det i väg till stallet, hästarna blev ju skodda i torsdags så nu är det till att sätta igång dom, pigga och glada hästar är det så nu är det full fart, PUH!
Efter en varm dusch så satte jag mig här med en kopp rykande te, ska strax sova känner jag.


VA! Åka skidor?


Alaskan husky

 Priminert program för draghunds kursen 09.


Träff 1.
Start. Klubben.
Ta med eran befintliga draghunds utrusning + hund för provning.

Träff 2……………….
In körning av hund på barmark.

Träff 3……………….
Vallning och skidteknik.

Träff 4……………….
Hund körning på snö med lina + skidteknik.

Träff 5 Friskvård för hund. Vi kommer att vara hos Marie och  biceps som ligger på LV5???????????????????? och Hund körning på snö med lina.

Träff 6………………
Hund körning på snö med lina + pulka och skidteknik.

Träff 7 …………………
Klubben Grönt kort. ????????????

Träff 8………………….
Klubben Grönt kort (veterinär medverkar) ??????????????


Ja så här ser han ut, Bruttans pappa, stilig alaskan herre.

Huva vad har jag ställt till med!!! Åka skidor bakom hunden! HJÄLP! Jag har inte åkt sidor sen -93, jobbade på fritids då. OJ OJ OJ jag hinner nog gruva mig ett antal gånger, kursen startar nästa vecka, måste fixa skidor och smyg öva lite.

Jag har gjort det!

Anmält mig och Bruttan till draghundskurs, har tänkt länge att jag skulle vilja prova. Ska gå kursen, måste väl göra en röntgen för att kolla så hon är ok också. Sen ni! Så syns jag väl som ett svart streck här uppe i skogarna? hi hi hi


Irritersamt

Att jag bara knäpper utan att kolla inställningen på kameran GRRR! På mig, jag vill ha en "riktig" kamera!
Några blev ju bra i alla fall.

Det va ju marknad och det fanns sockervadd! Som ni kanske ser på ena hästens bak så hade Tina sprayat, med rött, öppet hus på hans rumpa, sen töltade dom runt byn, mycket uppskattat och det va folk hela dagen. Nästan alla djuren var glitter prydda.


Snyggaste och busigaste 11 åriga bordercollien Daffy

Så sista kortet innan jag for hem


2 a advent


Är väldigt trött, hoppas eran helg varit bra, det har min. Återkommer om den senare, måste sova, ska upp och jobba i morgon bitti, JÄÄÄSP!

Min helg


Här kommer jag att befinna mig i helgen, det är 10-års jubileum på Kajsa Kavat marknad, 7 års kalas och en massa annat bus och mys. Ha det bra ni alla i helgen.

Få se nu om Bruttan kan låta bli att hitta på tok?

Antar utmaningen Peter!

Enbart "Länk till Lucia!"

Det är snart jul och vi funderar alla på vad vi skall ge, vad vi skall göra med alla de pengar som brinner i fickan.


-----------

Kopiera denna text och lägg till ytterligare minst en person som du utmanar i Länk till Lucia! Är du inte utmanad, känn dig ändå fri att delta i Länk till Lucia!

Tanken är att vi i bloggvärlden skall skapa en lång länk med bloggare som antagit Enbarts utmaning att länka till insamling mot cancer. Vi som länkar har också givit minst 20 kr till insamlingen "Den jävla idioten" tillägnad Medeleine Deckert. Länken skall hålla minst till Lucia. Vi vill sprida ljus över alla som drabbats av cancer och bidrar på detta sätt genom att länka och att skänka.


Madeleine har lämnat världen men Tim 11 år kämpar. Det är inte mycket jag kan göra mer än att skänka pengar till insamlingen "Den jävla idioten" och att sända en tanke till Madde som lämnat och Tim som kämpar (och ALLA ANDRA som kämpar mot "Den jävla idioten").Följande har utmanats: Enbart som startat utmaningen samt,
(KOPPIERA IN ALLA SOM DU UTMANAR HÄR), Ajaxen, Beppe, Diqueen, EnbartEva, Helene, Lena, Malin, Nina, Petra, Princess 55, Sabina, Sanna, Tess, Vida, Yllegarnet, Acka, Anielle


Vill du veta mer?

Enbarts Blogg, Maddes blogg, Maddes mamma Anne, Davids blogg, Barncancerfonden, Ttela artikel, GT-artikel, Radio Väst inslag (17 minuter in).

Tims blogg, Tims mammas blogg, Aftonbladets artikel om Tim


Peter PC Carlsson
Inlägget är pingat på Intressant. Samt på http://www.nyligen.se

VILL HAAA!!!

Har i hela mitt liv haft katt, under dom senaste 20 åren har jag haft 2 eller fler i perioder. Nu har jag bara Afrodite och det känns fattigt. Jag har haft både bondkatter och olika raskatter, bla Main coon, Turkisk van, perser och norskskogkatt. Har suttit och kollat på lite raskatter, det har kommit några nya raser bla Pixi bob, som är väldigt intressant, men 10 000 för en katt? Njaee tror inte det, vill ju kunna släppa ut den, sen är dom inte godkända av sverak ännu. Jag har hittat några på blocket som jag skulle kunna hämta på stört om det inte va för avståndet, skellefteå, lite för långt känns det som. Men kolla vilka sötisar.


Vill bara ha!

RSS 2.0