Underbara unge!!!

image98
Fick det här mmset i kväll. För dom som inte vet så är det en boots som man sätter på hästarnas hovar som tyngd, som hunden har på sig.
Det är helt underbara lilla Nicolina som gjort Cayenne fin, man tar den klänning som finns. Den här lilla tjejen är helt otrolig med djur, hon är 4 år och styr dom nästan med bara lillfingret och dom lyder, En blivande Cesar mån tro? Sen vad Cayenn tyckte om utstyrseln förtäljer inte historien? Det va nog bara att lyda.
image99
Flöjtspel för djuren. :-)

Tänkvärt


image97

Majonnäsburken och två koppar kaffe.När saker och ting i Ditt liv nästan har blivit för mycket för Dig att hantera, när dygnets 24 timmar inte känns nog, kom ihåg majonnäsburken och två koppar kaffe:

En professor stod inför sina filosofistudenter med några föremål på bordet framför sig. När lektionen började lyfte han under tystnad upp en mycket stor och tom majonäsburk av glas och började fylla den upp till kanten med golfbollar . Han frågade sedan sina studenter om burken var full. Studenterna samtyckte till att den var det.

Då lyfte professorn upp en ask med småsten och hällde dem i burken . Han skakade den lätt. Småstenarna rullade ner i tomrummen mellan golfbollarna. Återigen frågade han studenterna om burken var full. De höll med om att den var det.

Därefter lyfte professorn upp en ask med sand och hällde sanden i burken . Sanden fyllde upp resten av tomrummen. Han frågade ännu en gång om burken var full. Återigen svarade studenterna med ett enhälligt 'ja'.

Då lyfte professorn fram två koppar kaffe som stått under bordet och hällde hela deras inne-håll i burken , vilket effektivt fyllde upp det återstående tomrum som kunde finnas kvar mellan sandkornen. Studenterna skrattade.

Nu, sa professorn medan skratten klingade ut, vill jag att ni tänker er att den här burken representerar ert liv.

Golfbollarna representerar de viktiga sakerna som
familj, barn, hälsa och annat som ligger passionerat i ert hjärta. Sådant som - om allt annat gick förlorat och bara dessa saker återstod - ändå skulle uppfylla och berika ert liv.

Småstenarna representerar andra saker som betyder något
, som hem, jobb och bil.

Sanden representerar allt annat -
småsakerna.

Om ni lägger sanden i burken först, fortsatte professorn, går det inte att få plats med golfbollarna eller småstenen.

Samma sak är det med livet. Om du lägger all tid och energi på småsaker finns det inte plats för det som är viktigt för dig.

Så, var uppmärksam på det som är oumbärligt för din lycka och förnöjsamhet. Umgås med dina barn. Ta med din partner ut på middag. Ägna en omgång till, åt det som gör dig passionerad.

Tids nog kan du städa huset och annat som är mindre viktigt. Ta hand om 'golfbollarna' först - sakerna som verkligen betyder något.

Återställ det som är viktigast i ditt liv. Resten är bara sand.

En av studenterna räckte upp sin hand och frågade vad kaffet representerar.

Professorn log och sade, jag är glad att du frågar.

Kaffet finns med för att visa er att hur fullt och pressat ert liv än känns, så finns det alltid plats för en fika med en vän.

Betrakta denna berättelse och ta den till er.


Vetrinär besök

image94
Ja a Liza ja, hon har en stor gallansamling (ledvätska) i sitt knä sen såg dom en mindre skada på insidan av knät. Hon har nu fått remiss till uppsala för titthål och ev, vidare op om det är nåt att göra åt. Det är så illa att det kan bli kroniskt och då är det ju inget att fundera på. En vallhund som är 2,1/2 år kan ju inte gå i koppel och måsta vara i stillhet, det tycket jag är djurplågeri? Hur lessen kan man bli i gentligen?

Liza

image93
Natten som va drömde jag om en massa berdisar som tok sprang, jag vaknade med ett ryck 4,45. Liza får ju absolut inte springa så det va väl därför? I morgon är det i alla fall dax för röntgen, hoppas att jag kan sova nu. Jag oroar mig jätte mycket.

Nytto helg


image92
Är lite trött nu. Upp tidigt i går för att gå på kurs med Bruttan, hon är så himla duktig fast hon löper. Trodde inte att hon skulle kunna koncentrera sig hela förmiddagen men det gjorde hon. Mallig matte.
Sen hem och bytte hund, ner på motorcykelns dag för att sociallisera LIza, det gick också bra, hon har nästan slutat skaka helt, torget är fortfarande väldigt läskigt. På kvällen tog jag och människo Lisa en sväng ner på stan och lyssnade lite på Roddan.
Upp tidigt i morse för att gå på hundutställning på gärde, det va riktigt sommar väder i morse, SKÖÖÖNT!
I kväll har jag storstädat, jag tror att allt grus från hela södermalm befann sig inne hos mig. Nu är det i alla fall rent och fint från golv till tak, få se om jag gör ett ryck på balkongen i morgon?
Ska på apt hela fm i morgon så det blir till att ställa klockan i kväll igen. Nu blir det dusch och god natt.

SUCK!!!

image89
Åh herre guuud vad trött jag är nu, på mig själv och hundar. I dag har jag bara låtit, FY! NEJ! GÅ OCH LÄGG DEJ! BRUTTAN, LIZA NEEEJ!
Dom går inte att ha bredvid varandra 1 sek ens, försökte att gå en promenad med båda, totalt lönlöst med den ena juckandes på den andra. Ni kanske kan se framför er hur Matten går dragandes i kopplen med två juckande hundar på släp, som INTE är intresserad av promenad. SNYGGT!  Tack gode gud för skogen, fast i kväll hjälpte inte skogen heller, Lisa och Snoddas va med, ni kan ju tänka er va det blev, ja just det, tre hundar juckandes på varandra. Lisa och jag gav upp, efter ett as garv for vi hem, nu är dom förpassade under sängen. SOV GOTT!
image90

Tycker om
I love them

image87
BRUTTAN KAN!!! Har varit orolig inför utställningen för att Bruttan bara ska busa när jag springer med henne. Nu i kväll på kursen gick det toppen bra, provade flera gånger och hon sprang jätte fint bredvid mig. Hoppas bara att det håller i sig när hon slutat löpa så att det inte bara är en tillfällighet.
Oroar mig mycket inför tisdagen, Liza ska på röntgen då, hoppas, hoppas att det inte är nåt värre besvär.
image88

Måttligt pinsamt!!!

image86
Nu börjar det mesta att knoppa sig och blomma, hundarna blommar för fullt. Dom går inte att ha i samma rum för tillfället.
Under sängen går bra, där är det endast ligg ställning som gäller, svårt att jucka, så det är bara att platsa dom där.
Ska det vara så här med två tikar, juckar dom verkligen så här på varandra? Det mest pinsamma va i kväll på prommisen. Jag böjer mig ner för att ta upp deras behov och vad gör dom? JO JUCKAR!!! på promenaden, vansinnigt pinsamt. Ska jag måsta gå med dom var för sig? Är glad för en kommentar från nån som vet.
Min granne har en han hund och i dag när min andra granne kom hem och öppnar porten så rusar hunden ut, hon blir förskräckt och springer ut. Hon hoppar och lockar till slut får hon in honnom i trappen, undra om grannarna såg henne där ute? :-) Dom hade glömt att låsa dörren och han kände naturligtvis lukten av mina tikar och skulle ut till varje pris. Ja a ni grabbar har det inte lätt.
image85

Tråkigt

image84 Tänk vad uttråkad man känner sig i bland, är det för att man är fattig 1v före lön eller för att det inte finns nåt gratis att göra, hmm. I morron ska jag åka till hästen, men det gör jag ju annars också. Till helgen är det hundutställning, tänkte åka och kolla en stund. Skulle ju kunna baka lite i morgon men mina kompisar bantar ju jämt så det är inte så snällt mot dom, äta själv är ju inte speciellt kul. Skulle vilja åka till ramsele, saknaden är stor. Skulle vilja åka till stockholm och mysa med Lotta. Skulle vilja åka till ett varmt land och sola & bada. Hmm få se vad som händer. Det ringer nog nån i morron med en trevlig idè, hoppas det inte regnar bara. GÒNATT

Tönt morsan

image83
Ringde min son i dag för att höra att allt va bra och om han fått någorlunda ordning i lägenheten, jo o då det började bli bra?
Han hade varit med en kompis till härnösand och åkt nån värstings motorcykel?
- Det va det häftigaste jag har gjort morsan, 200 knyck du vet? VILKEN KICK!
Mamman:
- Men tänk om det legat en sten på vägen, det är farligt!!!!!
Sonen:
- Men mamma! det finns inga stenar, det är asfalt på vägen.
Jag beslutade mig för att inte komentera nåt mer, han är vuxen och han kommer att göra om det, HUA!

Tack Hanna :-)


Själavård

image82
Nio i morse drog jag, Lisa och hundarna upp till skogen, solen sken ju så vi passade på, satt där och mös med kaffe. På em blev det ridtur för min del, synd att Lisa är så rädd för dom underbara djuren, får väl hjälpa henne så hon kommer över det, om hon vill? Det va i alla fall lite varmare nu på em, hoppas sommaren kommer fort.
Nu blir det dusch, mys i soffan med nåt gott och sen hopp i nybäddad säng. MMMMMM

Hånglande damer

image81
Dom har aldrig varit speciellt närgångna med varandra, men nu löper dom och vet sig inte riktigt till hur kärvänliga dom ska vara. Lite för kärvänliga är dom, tycker jag, när dom turas om att jucka på varandra, USCH & FY!
Då åker grinden fram och dom får hållas i varsit rum, nån måtta får det vara. Förhoppningsvis så kanske dom blir bästisar efter löpningen och kan leka tillsammans, hoppas.

Vi har så himmla mysigt

image79
Det är så vansinnigt tråkigt när dom åker, det är full rulle hela tiden och sen blir det bara tyst. Då känner jag en stor ensamhet. Som tur va så ville min son ha lite främmande i sin nya lägenhet så jag fick äran att umgås en liten stund med honnom och hans lilla syster, som han hade satt i jobb att packa upp. Dom är så underbara, tur att dom har varandra. Love them!


Tre data nördar, tänk va kul det är att spela och allra helst när det är en stor tjej med som kan visa allting. Bäst av allt va ju att hon också sov över. Du är en pärla Victoria!

Glädje!

image78
Jag blir sååå glad när jag pratat med Lotta, hon är alltid så possitiv och glad, hon gör mig verkligen på gott humör. Tänk att jag snart ska bli plast moster, får man kalla sig så när man har barn med hennes storebror?
Jag gör det i alla fall :-). Det ska bli så spännande och roligt när lilla krabban kommer ut.

Barn?

image77
Tänk att dom är barn hela livet, dom behöver inte planera eller organisera nånting för om det kör ihop sig så kan man ju alltid ringa till MAMMA!
Min son på 23 år ska flytta i morgon, men OJ! Man kanske behöver lite kartonger? mamman åker runt halva stan och till slut hittar hon några. Följer med till lägenheten, i och för sig inte så stor, MEN vilken röra, jag börjar att packa lite men känner hans irritation så jag tar mig samman och åker därifrån med ett leende på läpparna.
-Ring när jag ska komma och köra, har du nån bärhjälp?
-JA A!
OJOJOJ det är bara att släppa, han ordnar det säkert, ja det gör han ju, han är stor nu.

Längtan

image75
I går morse blev jag väckt av telefonen, hann inte svara då jag såg att der va ramseleborna så jag ringde upp.
Det va Nattis som svarade, dom va på väg till dagis, hon gav Nicolina luren -Jag lääängtar efter dej, hörde jag.
ÅHH! man kan väl gråta hur många glädjetårar som helst, gullungar!!! Jag längtar ju också efter dom, varje dag!
Nu kommer dom, som tur är, på fredag, OJ VA VI SKA MYSA! LÄÄÄÄÄNGTAR

Stress & njutning

image74
I dag har det varit mycket träffar, en kl 9, en 10,20, en kl 13 och hundkurs 18,30. Där i mellan rastning av hundar och se till mina egna behov. OJ! Tittade precis på klockan, den är jätte mycket, dags att krama kudden.
God natt!

image73
Va på spa kväll på hundenshus i går, helt fantastiskt skönt. Vi fick fotvård och ansiktsbehandling, känner mig som en ny människa. Alovera gör faktiskt underverk. SANT!

Nästan sommar

image70
Grillmästaren Lisa, baconlindad korv MMM!

image71
Mätt & trött

image72
Fler i följe.

Har haft en helt underbar dag, for och red sedan. Det va en super pigg häst och snabba galopper över ängarna blev det. Sen grillade vi igen, kan det bli för mycket?

9/5-08

image66
Dagen började med regn, sen skingrade sig molnen så jag och människo Lisa packade en liten fika kasse och stack till bergafjärden. Tänk att havet va sååå varmt i vikarna, hade det inte varit så grunt hade vi nog badat.

image67
Vad finns det här?

image68
Hm vad gräver hon efter???

image69
Efter ett djup på 1/2 meter, A HA!

Nytto dag

image65Ringde vetrinären i morse, det är 2v väntetid på röntgen så jag bokade den 27/5, det blir stillsamma veckor för Liza. Får ha mycket mental träning med henne i stället.
Alla mina blommor har fått ny jord i dag, det tog några timmar men nu känner jag att jag gjort nytta och blommorna är glada.
I kväll är det lydnads kurs för Bruttan och sen jobbar jag natt. Hoppas solen skiner hela dan i morron. KRAAAM!

Tur att hoppet finns.

image64
Liza har i dag ätit klart sin medicin. Vi har varit på hundenshus för fortsatt bedömning, bara possitivt, toppen!
Hon fick vara lös och springa litegrann i skogen, inte speciellt hårt eller mycket. MEN hon blev halt på det lilla, jag blir så himla lessen. Det är bara att ringa vetrinären igen och HOPPAS att det finns nåt att göra. FY va det här är tråkigt!!! Skulle verkligen behövt en axel att luta mig mot nu och blivit lite ompysslad.

Totalt förvirrad!

image63Va på rehabmöte i dag, det gick väl så där. Känner att det är absolut ingen som fattar hur vi har det på jobbet. Jag förklarade att det är faktiskt obeskrivbart man måste uppleva det för att förstå, vilket INGEN gör.
I alla fall när jag åker därifrån så kommer jag på att jag inte dragit kortet i p-automaten för utcheckning, sablarns! Jag ringer parkera när jag kommer hem, hon ber att få ringa upp för hon hittar inte mitt kortnummer???
Hon ringer efter en stund och talar om att jag inte hade checkat ut den 28/4 utan det skedde i dag alltså. Jamen man kan väl bli galen på sig själv! Jag skulle få tillbaka pengarna i alla fall, får väl sluta att dra kortet och se till att jag har parkerings pengar hädan efter.

I dag

image62Blev väckt av min sons hesa, kvävande stämma. - JAG HÅLLER PÅ ATT KVÄVAS, JAG KAN INTE GÅ UT!!!
Han har pollen allergi och va inne i panik stadiet i tron om att han skulle kvävas. Slängde mig i bilen och hämtade honnom. Det va, som tur va, inte fullt så akut. Han fick recept inringt på en spruta som min kompis syrra kunde ge honnom. Nu är det lugnt resten av blommningen.

I morron ska jag på rehabutredning på jobbet, få se vad det leder till, spännande.
Jag ska jobba torsdag natt och blir ARG bara jag tänker på det, inte bra. Ska försöka att vara lite possitiv och INTE tänka negativa tankar. Hm

Helgen

image61Helgen har varit bra, va lite halv deppig på fredag em, ingen ville gå ut, torrisar. NoComments spelade ju! Blev hur som helst hämtad vid nio och hade jätte kul, rockade loss för fullt och sent blev det. Lördan va lugn för jag skulle ut på hundutställningen i timrå och kika på söndag morgon. Sen tog jag och några grannar ett djupt andetag och krattade gården, det blev så fint. Så få se om trädgårdsmöbeln kommer fram nu då? Det är ju verkligen grillväder. Längtar efter varma kvällar så man kan sitta ute.
image60

Fyra dagar i ramsele.


Ja då va man åter på plats i hemmet, inte med nån större glädje precis. Det har varit 4 toppen dagar, känner mig verkligen älskad av både djur och människor. Lugnet på byn får mig verkligen att bli avslappnad. Och tänk vad ljuvligt det kan vara att mocka skit, hämta spån, sköta om hästar och allt som hör till, har verkligen saknat det. Två highlandcattle kalvar föddes i måndags, otroligt söta. I går kväll tog vi en ridtur runt byn och skogen, hade kunnat ridit hur långt som helst. Vädret har varit toppen, har gått i linne hela tiden, myggorna har redan kläckts där uppe, riktig sommar feeling. Bruttan va naturligtvis tvungen att rulla sig i något som luktar fisk? Vill inte veta vad, så i kväll blir det bad för henne. Annars har hon uppfört sig väldigt bra, inte sprungit på byn och skrikit fast hon har varit lös mestadels, medalj till henne! Jag har hur som helst kunnat stanna en vecka till.
Älskar er, puss, puss!

RSS 2.0