Det bästa


Är när ens eget barn har flyttat hemifrån och jag får låna två bästis prinsessor en heeeel vecka.
Miljoner kramar till Hans & Tina för att ni är så goa.

Nä ä rå

Renarna har inte tagit mig.
Jag har jobbat och har ett långpass kvar i morgon, så det man hinner med är typ skogsprommisar så att Bruttan får stilla sig.


 Lotta & Arvid är hemma och hälsar på, dom va hit en stund i kväll.

Han har min boll


Kul med datagrejor


Kul med bilar


Allting är kul, nästan.


INTE när Bruttan skäller , Huga va hemskt!!!

Trodde inte mina ögon


Gick den vanliga skogs promenaden OCKSÅ möter vi renar, man tror ju inte att det är sant! Hittade sen det här inslaget när jag kom hem. Så nu ni stockholmare, nu har ni rätt när ni säger att vi har ren på vägarna, alla fall i skogarna.
Undra vem som rår om dom eftersom renen inte är vilddjur utan tam djur, nån måste ju rå om dom. Jag hoppas dom stannar, dom är fina att se på.

Bilden är lånad.

Tänka till

Behöver vi alla emellanåt. Det gör man när man läser det här.

Jag hade 102 besökare i förrgår, undra vilka? Tänk om bara hälften hade lämnat en kommentar. Jag blir såååå nyfiken.

Men Hallååååå!!!

Nu visar termometern -21, det biter i fingrar, tår & kinder och jag blir trött. Trött på att se på tv vädret att dom lovar lite mildare. Visst vill jag ha vinter men om det kunde hålla sig mellan -5 å -10, få man önska det? För övrigt tycker jag om att vara ute i vårt vackra vinterland men när kvicksilvret kryper ner mot dessa siffror så får till och med Bruttan tasskramp.

HA HA


Enligt det här så ska jag bli 82 år, kul! Gå in och kolla.

Jag fick ett mail

Vilken kärlek!
 

Vill så gärna dela med mig av denna helt fantastiska historia.

Här kommer den:  

En dag frågar en son sin far: ”Pappa, springer du en maraton med mig?”

Pappan svarar: ”ja” och de springer sin första maraton tillsammans. 

En annan dag frågar sonen sin far igen: ”Pappa, springer du en till maraton med mig?” och pappan svarar igen ”ja, min son”.

En dag frågar sonen sin far: ”Pappa, vill du göra Ironman tillsammans med mig?” (4 km simning, 180 km cykling, 42 km löpning)

Och pappan svarar igen ”Ja”…

Och här kommer videon till denna historia:







Lessamt

Har märkt i helgen att Afrodite inte varit sig själv, hängig och ingen matlust, pälsen har delat sig och varit tussig. I går kväll när jag la mig, Afrodite sover alltid vid min kudde, så känner jag att det luktar ur munnen på henne, en blandning av aceton och amoniak, ja ha! njurarna troligast???? Hon har ont, det hörs på kurrandet, låter som en borrmaskin, sorgligt, sorgligt, det är inte mycket att göra. Hon fick komma till katthimlen i em. Hon har haft 14 härliga år och jag hoppas att Sigbritt mötte henne där på andra sidan, det va ju hennes katt.
Jag trodde nånstans innerst inne att hon skulle leva många år till, hon va ju en alldeles speciell katt dam. Det blir hemskt tomt bredvid kudden i natt kan jag  lova.



Tack för 5 fina år lilla gumman.


Mats (vetrinären) berättade att första symtomen på sånt här kommer först när det bara är 1/4 njurfunktion kvar och då är det inget att göra.

3 hundar & 2 bästisar


Vackra Imra har varit här i helgen, hon och Bruttan är ju dagiskompisar, otroligt lydig och snäll är hon, busig? Absolut! Jätte busig men som tur är lyssnar hon bra när man säger NEJ. För övrigt så tror hon nog att hon är en chivava (hur stavas det?) Hon vill gärna ligga i soffan och krypa upp i knät för att gosa. Hmmmm liiite trångt men okey då.


Bästisarna kom i går kväll, den lilla blev in buren, den större gick i sömnen in och efter skuttade Cayenne in. Klockan va mycket så det va bara att göra täcke & kudde sälskap.

I dag har vi bara myst, en riktig "pyjamas" dag, ritat, pysslat, spelat dator och kollat på barnprogram. Det känns jätte bra att sportlovet närmar sig då får vi umgås 1 heeeel vecka.



En orakad kinesisknaken hund, skönast så på vintern, kikar under lugg.


Bruttan då? Ja hon rycker mest på "axlarna" åt dom här 1 åringarna, busa........ NEJ TACK!

Alla Hjärtans Dag


KRAM TILL ER PÅ ALLA HJÄRTANS DAG!!!

Kramas och ta en mys fika med dina vänner i dag.

En vän och hennes dotter

Från huvudstaden passerade sundsvall i dag. Hon va dagisfröken till min son för 21 år sedan, det va så vi lärde känna varandra. Hon frågade en dag.  - Får jag köpa din son? Och hade ett stort leende på läpparna. Ja alla vi dagisfröknar har och har haft våra "speciella" barn som vi ALDRIG glömmer. Vi hann umgås en stund och ta en promenad i det fina vädret innan hon for vidare mot kramfors. Hoppas vi ses snart igen.




Hoppas du får det jätte mysig hos mormor & morfar Mica, KRAAAAM!

MYCKET, MYCKET OTÄCKT

Fick det här på ett mail, såg det även på aftonbladet. HUVA!!!
Uppvisning

Mer & mer

Kläder för varje dag måste man bylsa på sig. På nyheternas väder prognos  säger dom VARJE kväll att det ska bli mildare, nu tror jag inte på dom längre. I morse stod det -22 på min termometer, det är säkert kallare i morgon?


-20

Va det på fm, så det va bara att bylsa på sig för en skogs prommis.
Hämtade Bruttan i går em på dagis, då hade hon varit där sen kl 17,00 dagen innan. När vi skulle till skogen gick hon som om hon hade fått spasmer eller nåt. Jag skojade och sa att hon nog hade springmask. Hon blir som hyper när hon inte fått sprungit nåt. Hon kutade så man såg inte benen på henne utan ni vet? Så där som det ser ut på tecknad film, det blir bara en rulle av benen. Hon skulle absolut inte kunna vara bara en sällskapshund, skulle förmodligen bli psyk knäpp på 2 dagar och äta upp möblerna om hon inte får springa av sig. Jag minns vad Tina sa när jag talade om att det va alaskan i henne. -Åh huva! jag vet en sån som åt upp en soffa på 30 min. Jag tror henne, så det är bara att masa sig ut även om det skulle vara -40, inga korta kiss svängar här inte.





Tänk

Vad tiden går

1 år


2 år


3 år


4 år


OCH NU I DAG TATAA!

En hel hand, hon fyller 5, tänk er en hel hand. Och jag missar tårtan, undra om det va en ponny på den i år också??? Men, men dom kommer ju i helgen så vi gör en egen allahjärtans tårta och kramas hela söndagen.
Och vet ni? När man är 5 så kan man åka skridskor alldeles själv på skridskobanan. Det ni!

NICOLINA!!!

Längtar ihjäl mig efter er, älsklingsungar PUSS, PUSS!

Söndag kväll

Jag börjar känna mig mätt nu på plumsandet. Bilen vill jag inte ens tänka på. Men vad gör man inte för sin älskling. Man brukar säga att man har vatten upp till halsen men nu är det i fast form, snö upp till halsen, i alla fall på Bruttan.
Kompis dykning i parken i kväll.


Några som älskar snö

Mötte kompis & Maggie för en prommis i skogen i går.



Bruttan har sovit hos Imra i natt när jag jobbat, jätte kul att dom kompar så bra dagistjejerna.



MMS

Jag fick 2 mms i går, först från Bruttan.

Hej mamma, nu har jag varit på prommis men inte gjort nåt. Har inte rymt nåt i dag, hitills ;-).
Kram Bruttan

Sen från Liza

Ha en skön helg önskar Liza med familj.
ÅHHHH! Miss youuuuuuu

6:e mappen, 6:e bilden


En jätte dålig bild på Bruttan från den gamla mobilen. Vet inte varför den är sparad?

Några till mobilbilder, också från gamla mobilen.

Hittat ett älgben i skogen i ramsele förra vintern.



Nattis och Nico på kubenbadet i somras.


Liza i fjol.

Igår & i dag

Ja de blev inget inlägg igår, klockan blev sent och orden fanns inte där. Konstigt att man kan ha fulla huvudet med ord men det kommer inte ut några, ja så är det väl ibland. Jag har haft 2 dagar ledigt, Bruttan har varit på inskolning på dagis, det känns som tokigt att lämna henne där när jag är ledig.  -Vad ska jag göra då????   Jo jag rensade förådet och for iväg med massa som INTE blev bra att ha. Har man inte andvänt "bra att ha saker/kläder" på 2 år så kommer man förmodligen inte att göra det heller. Jag tycker att det är en stor befrielse när jag rensar ut massa grejor, dom blir bara bördor i längden.
I dag har jag hjälpt Kommpisen med lite nytta, sen fick jag gå hundprommis med henne, det blir ett behov att få vara ute när man är van.




Jag tar snaaaart din pinne!

Har i kväll badat Bruttan och marsvinen + mig själv, så nu är vi rena & fina och tänker sova gott. I morgon är det jobb.

JÄÄÄSP

Dagen har kännts längre än vanligt, det är förändringar på arbetsplatsen och mycket att stå i, dagarna blir dryga när man jobbar 9-21. Återkommer med längre blogg inlägg när jag sovit.

Ska nu

Rutiner

Blir det nu när Bruttan börjar på dagis, började inskolning lite smått förra veckan och i dag har jag lämnat henne några timmar. Det är så himla fint och allt känns toppen, nu slipper jag oroa mig för hundvakt och Bruttan får bra rutiner. Gå in på dagis länken så får ni se vad fint Helene har gjort.


I morgon är det jobb heeela dan och halva kvällen.

Jag tog mig i kragen

"Jag har en gammal faster som heter Ingeborg" tra la la laaaa..........
                      

Näää  hon heter Anna och är 86 år, hon bor väldigt nära mig, förmodligen FÖR nära. Jag har träffat henne ofta men har inte kommit mig för att gå till henne, i dag tog jag mig i kragen och gick dit. Hon är en mycket fin gammal dam som inte alls ser ut att vara så gammal som hon är.



Hon bjöd på hembakade kakor, ni vet? Rullrån och drömmar å sånt, vi pratade om farmor och farfar, om hennes bröder, min pappa Valter och farbror Emil, dom finns ju inte sen länge tillbaka. Det är bara Anna kvar och jag hoppas att hon får finnas några år till. Jag fick tårar i ögonen när vi pratade om "tallis", huset farmor och farfar bodde i på tallgränd. Dom  bodde där tills jag blev 15, det va väldigt primitivt, utedass, vedspis och bara kallvatten men det va alltid hemtrevligt. Det spelades alltid och sjöng, farfar spelade fiol, han byggde såna, farmor spelade cittra och farbror Emil spelade dragspel och steppade. Vi kramades och kramades, bestämde att vi absolut måste träffas mera och det ska vi så klart göra, hon har ju massor att berätta som inte jag vet eller minns.

1:a februari

Det blev en lååång promenad i det bitande solskenet, -15 har vi i dag.

Bruttan hittar nya bebisar emellanåt men hon piper inte lika mycket, bara när vi ska gå ut. Va på öppen träningen i kväll så hon är ganska trött nu, hoppas det går över fort.

Dom smyger

Med sin vänskap.
Afrodite har verkligen visat Wilda att det inte är nån ide att komma nära och tramsa sig. Men i går kväll kom jag på dom, mysisar.
Bildbevis

RSS 2.0